NOEL ÇELENGİNİ ARACISIZ SATALIM

Güncelleme Tarihi:

NOEL ÇELENGİNİ  ARACISIZ SATALIM
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2019 10:52

Avrupa’ya Burdurdan ihraç edilen Noel çelenginde pazarlama sorunu yaşandığını kaydeden Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, “Çelengimizi aracısız direkt müşteriye satmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

BURDUR’un Bucak ilçesinde Avrupa’ya ‘Christmas’ (Hazreti İsa’nın doğum günü) için ihraç edilen ‘Noel çelengi’ üretim sezonu başladı. İngiltere, Almanya, Belçika, İspanya gibi ülkelere aralık ayına kadar yaklaşık 650 bin kapı süsü üretilerek ihraç edilecek.

NOEL ÇELENGİNİ  ARACISIZ SATALIM

KADILAR ÜRETİYOR

Atölye ve ev ortamında yöre halkından her biri günde 25-30 adet çelenk yapabiliyor. 300 civarı kadın bu işte çalışıp günlük 100-150 lira kazanç elde ediyor. Çelenklerde kullanılan çalı, dal ve meyveler orman idaresinin gözetim ve denetiminde ormandan temin ediliyor. Süslemeler özel soğutma sistemli (frigo) konteynerler içinde TIR veya uçakla gönderiliyor.

Haberin Devamı

NOEL ÇELENGİNİ  ARACISIZ SATALIM

PAZARLAMA EKSİĞİ VAR

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, kapı süsleri ile ilgili ciddi bir Pazar oluştuğunu ancak pazarlama konusunda ciddi eksiklikler yaşandığını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Biz satışı aracılar kanalı ile Hollanda merkezli yapıyoruz. Yani satış mezatlarda yapılıyor. Asıl yapılması gereken direk müşteriye ulaşmak.”

PAZAR GENİŞLEMELİ

Eğer satışlar direk müşteriye yapılırsa hem gelir artar hem de ulaştığınız müşteri sayısı artar. Şu anda geniş bir Pazar var ama pazarın genişlemesinde sıkıntı yaşanıyor. Ayrıca mevcut pazarın garantisi de yok. Aracı bugün sizden ürün alıyor yarın Bulgaristan’ı tercih edebiliyor. Müşteriye direk satış yapılırsa pazarı da garanti altına almış oluruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!