Müzik camiasının acı günü

Güncelleme Tarihi:

Müzik camiasının acı günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2021 14:45

Müzik camiasının acı günü

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'daki birçok müzik korosunun saz heyetinde yer alıp, kabak kemanesiyle türkülere renk katan 70 yaşındaki müzisyen Cumali Sayar yaşamını yitirdi.

Yoksul bir ailenin çocuğu olarak yatılı okullarda okuyup, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'na girmeyi başaran, birçok şehirdeki okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Cumali Sayar, çocukluk ve gençlik dönemlerinde kabak kemane çalmaya başladı. Emeklilik sonrası Antalya'ya yerleşen Cumali Sayar, kabak kemaneye olan aşkını müzik korolarının çalışmalarına ve müzik dinletilerine katılarak perçinledi. Sayar, müzik camiasında aranılan, sevilen, sayılan bir isim olarak ünlendi.

Üç ay önce beyin kanaması geçiren Cumali Sayar, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığından dolayı da tedavi görüyordu. Son günlerde kilo kaybına uğrayan Sayar, doktorlarının tüm çabalarına rağmen yaşamını yitirdi. Sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen bir kız çocuğu babası Cumali Sayar'ın ölümü, müzik camiasında derin üzüntü yarattı.

Seher Yıldızı Türk Halk Müziği Topluluğu şefi Serap Yıldırım, "Cumali ağabeyimiz kabak kemanesiyle türkülerimize renk katıyordu. Acımız çok büyük. Onu unutmayacağız, kemanesinin sesi de kulaklarımızdan hiçbir zaman çıkmayacak" dedi. Ayşe Onaran ise müzik dinletilerinde seslendirdiği türkülerine kemanesiyle eşlik eden Cumali Sayar için "Muhteşem bir kişiliğe sahipti. Sayar, kalplerimizde yaşayacak, adını da oluşturacağımız yeni bir müzik korosunda yaşatacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!