‘MÜZE MÜDÜRÜ’NE İHALE SORUŞTURMASI

Güncelleme Tarihi:

‘MÜZE MÜDÜRÜ’NE İHALE SORUŞTURMASI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2020 11:31

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, müze ve ören yerlerinde kullanılan güvenlik sistemlerinin yıllık bakımıyla ilgili hazırlanan doğrudan temin ihalesi ile ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

ANTALYA Müze Müdürlüğü’nün müze ve ören yerlerine ‘Güvenlik, Kamera ve Alarm Sistemleri 2020 Yılı Bakım ve Onarım Hizmeti’ için açtığı ihaleyle ilgili, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Antalya Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve Müzesi, Aspendos, Perge, Etnografya Müzesi, Karain Mağarası ve Mevlevihane’de güvenlik, video gözetim, alarm ve yangın sistemlerine cihaz temini için kapalı zarf usulüyle yapılan ihaleyede bazı firma yöneticilerinin zorla dahil edildiği ve bir firmanın ihaleyi kazanmış gibi gösterilerek usulsüz evrak düzenlendiği iddiası, soruşturma dosyasında yer aldı. Soruşturma kapsamında müze ve ören yerlerinden sorumlu Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ifade verecek.

‘MÜZE MÜDÜRÜ’NE İHALE SORUŞTURMASI

Haberin Devamı

 Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel


MÜDÜRLÜK ONAYLAMADI
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan 30 Aralık 2019 tarihli teknik raporda, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce uzman ekip tarafından hazırlanması gereken idari ve teknik şartnamenin Antalya Müze Müdürlüğü’nün bu konuda bilgisi olmayan kişiler tarafından hazırlandığı ifade edildi. Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel tarafından imzalanıp İl Kültür Müdürü İbrahim Acar’ın onayına sunulan ihale, çelişkili rakamlar ve usulsüzlükler tespit edildiği belirtilerek onaylanmadı.
ZORLA İMZA İDDİASI
Dosyada soruşturmanın gerekçelerine ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Teklif mektubu ile ihale onay belgesinin uyumsuz olduğu, teknik şartnamenin teklif alınan firmalara verilmediği, zarfların teklifler açılmadan önce imzalatıldığı, teklif mektuplarında bin 143 olan güvenlik sistemi sayısının ihale onay belgesinde 2 bin 82 olarak gösterildiği, piyasa araştırma tutanağında teklif edilen bedellerin yanlış yazıldığı, en düşük fiyatı vermediği için işi kazanamayan firmanın işi kazanmış gibi tutanak tutulduğu, teknik şartnamenin ihaleyi alan firmada görevli imza yetkisi olmayan M.A.’ya imzalatıldığı ve zorla ihaleye alındığı tespit edilmiştir.”

 

 

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!