Minikler kum heykel sanatıyla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Minikler kum heykel sanatıyla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 11:04

Minikler kum heykel sanatıyla tanıştı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ONİKİ ay ziyarete açık olan Antalya Kum Heykel Müzesi'nde düzenlenen atölye programlarında öğrenciler kum heykel sanatıyla tanışıyor.

Sadece nehir kumu ve su kullanılarak metrelerce yükseklikte devasa kum heykellerin sergilendiği Antalya Kum Heykel Müzesi, yediden yetmişe ziyaretçi çekiyor. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda 'Efsaneler' teması kapsamında yüzlerce kum heykel sergileniyor. Sergide Aspendos Antik Tiyatrosu, El Castillo, Eyfel Kulesi, Abu Simbel, Yasak Şehir, Taç Mahal, Keops Piramidi, Halikarnas Mozolesi gibi eserlerin yer aldığı dünya harikası yapıların yanı sıra, Europa, Tepegöz, Tuareg, Şiva, Amazonlar, Deniz Kızı gibi pek çok efsanevi karakter bulunuyor.

MİNİKLER KİNETİK KUMLA HEYKEL YAPIYORLAR

Etkinlik direktörü Cem Karaca, dünyanın 12 ay ziyarete açık en büyük kum heykel sergi olan Antalya Kum Heykel Müzesi bünyesinde oluşturulan Sihirli Kum Kale'de, 5- 13 yaş arası miniklere yönelik atölye programı başlattıklarını söyledi. Program hakkında bilgi veren Karaca, "Kinetik kum kullanarak miniklere belki de hayatlarındaki ilk sanat eserlerini ortaya çıkarma fırsatı sunuyoruz. Ortalama 1 saat süren atölyenin ardından sertifika veriyoruz. Özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hem el becerilerini gelişmesine katkı sağlıyor hem de yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bir fırsat sunuyoruz" dedi.

HER YAŞA HİTAP EDİYOR

Serginin Antalya ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen önemli kültür sanat etkinliklerinden biri haline geldiğini vurgulayan Karaca, "Antalya'nın Lara Sahili'nde yer alan etkinlik, yerli- yabancı yediden yetmişe her kesime hitap ediyor. Eğlenceli bir müze konsepti kapsamında halkımıza ve yöremize gelen turistlere eğlenceli, ilginç, farklı ve kaliteli bir aktivite sunuyoruz" dedi.

09.00 İLE 19.00 ARASI AÇIK

Yoğun ilgiye bağlı olarak sergiyi 12 ay ziyarete açık hale getirme kararı aldıklarını anlatan Karaca, "Dünyada 12 ay ziyaret edilebilen bir başka kum heykel organizasyonu daha yok. Önceleri 2-3 yağmurdan sonra ağır hasar gören hatta kısmen yıkılan heykeller, son yıllarda kum heykel yapım tekniğimizdeki ilerlemeler ve Antalya'nın olumlu hava şartlarının da katkısıyla artık daha dayanıklı hale geldi. Kış döneminde her gün 09.00- 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olan sergide yağışlı günlerde ziyaretçilere ücretsiz şemsiye veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!