MİMARLARDAN 15 KAT DAVASI

Güncelleme Tarihi:

MİMARLARDAN 15 KAT DAVASI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2021 08:51

Mimarlar Odası, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı falezlerde 15 katlı yapılaşma kararının iptali için dava açtı.

Haberin Devamı

MİMARLAR Odası Antalya Şubesi, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin falezlerde 60 metre yüksekliğinde 15 kat yapılaşmaya onay veren kararını mahkemeye taşıdı. Büyükşehir Meclisi’nden geçen ay alınan kararın iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde dava açan Mimarlar Odası, Lara-Eski Mezbaha hattında, Barınaklar, Metin Kasapoğlu, İsmet Gökşen ve Tekelioğlu caddelerinin güneyindeki falezlere 200-300 metre yakınlıktaki alanda 15 kat önerilmesini Antalya için cinayet olarak değerlendirildi.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMADI
15 kata onay veren imar planının Dumlupınar Bulvarı ve Düden Park arasında bulunan 23 bölgede 69 paftayı kapsadığı belirtilen açıklamada, “15 kat verilen yerler ile ilgili olarak hiçbir arazi kullanma çalışması yapılmamıştır. Falezler Antalya’nın korunması gereken doğal değerlerinin başında gelir. Traverten boşluklu yapının denizle bağlantısı olan falezlere aşırı yük bindirilmemesi gerekir. Nitekim özellikle Şirinyalı Konserve Koyu kıyı bandının arkasında bulunan çok katlı yapılarda dahi, zemin suyu sebebiyle birkaç sitede yatmalar meydana gelmiştir. Özellikle Düden Şelalesi çevresinde, hem uçuşları tehlikeye sokacak hem de falezlerin en hassas bölgesinde bir garabete neden olacaktır. Bu planların teknik olarak en tehlikeli kısmı ise arazi kotu 41 ila 44 metre arasında değişen Antalya Havalimanı’nın uçuş koridorunun hesaba katılmamış olmasıdır. 15 kat yapı yüksekliği uçuş güvenliğini ihlal eder” denildi. m Ceren DENİZ/HÜRRİYET

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!