Milli Eğitim krizi çözdü

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim krizi çözdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2019 10:20

Antalya’da ilk ders saatlerinde yapılan değişiklik sonrası yaşanan ‘okul servisi krizi’ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yazısıyla çözüldü.

Haberin Devamı

SERVİSÇİ ESNAFINA DÜZENLEME MÜJDESİ
Antalya’da liselerdeki ilk ders saatinin 08.00’den, 08.30’a çekilmesi sonrası yaşanan ‘okul servisi krizi’ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı ile çözüldü. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan imzası ile yayımlanan yazıda; ihtiyaç halinde ilgili okul müdürlüklerinin kararı ile derslere başlama saatinin 08.00’den önce olmamak üzere değiştirilebileceği vurgulandı.
ESNAF NEFES ALDI
Kararı değerlendiren Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, “Liselerdeki sorunumuz tamamen ortadan kalkmış oldu. Ortaöğretimde ise kısmen sorunlar var. Ancak bu sorunların karşılıklı diyalogla aşılabileceğini düşünüyoruz. Süreci yakından takip eden kamu kurumlarının temsilcilerine de teşekkür ederiz. Bin 800 esnafımız rahat bir nefes aldı” dedi.
VELİ DE MEMNUN
Yeni düzenlemeyle liselerdeki ilk ders başlangıcının yeniden saat 08.00’e çekildiğini kaydeden Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz, “Milli Eğitim tarafından yapılan düzenleme hepimizi memnun etti. Eski sistemde özel okulların servislerine yetişemiyorduk. Bu da esnafın ciddi şekilde zarar etmesine neden oluyordu. Şimdiki sistem hem bizi hem de öğrenci velilerini memnun etti” diye konuştu.
PANİK HAVASI YAŞANMADI
Saat krizi nedeniyle tedirgin olduklarını anlatan öğrenci velisi Duygu Topaç, şöyle devam etti: “Okul servisi saatleri eğitimin ilk günü ciddi şekilde sarktı. Hem çocuklarımız hem de biz mağdur olduk. Hatta servis hizmeti alamayan öğrenciler bile oldu. Yeni düzenleme sonrası panik havası yaşanmadan servis hizmeti alabildik.”

BAKMADAN GEÇME!