MHP'li Başkan: Antalya, tarım ve hayvancılıkta da Türkiye'nin lokomotifi olacak

Güncelleme Tarihi:

MHPli Başkan: Antalya, tarım ve hayvancılıkta da Türkiyenin lokomotifi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2021 14:10

MHP'li Başkan: Antalya, tarım ve hayvancılıkta da Türkiye'nin lokomotifi olacak

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya'nın sadece turizmde değil, tarım ve hayvancılıkta da Türkiye'nin lokomotifi olacağını vurguladı.
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya'nın turizmini ve tarımını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Başkan, 251 sıra sayılı 'Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman Şirketleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' üzerine MHP grubu adına söz aldı. Faize karşı mesafeli duran ya da banka kredisindeki ek faiz maliyetini yüklenmek istemeyen kesimlerce tercih edilen 'El Birliği Tasarrufu' diye de adlandırılan sistemlerin konut ve taşıt alımında son yıllarda yaygınlaştığına dikkat çeken Başkan, faizsiz konut ve otomobil finansmanı sisteminin yasal altyapısının bulunmadığını aktardı. Bunun ciddi bir eksiklik olduğunu vurgulayan Başkan, gündemdeki düzenlemeyle bu eksikliğin giderilmesinin önemini dile getirdi.
ANTALYA, AŞIYLA TURİZMDE YENİ BİR REKORA İMZA ATACAK
Abdurrahman Başkan, Antalya'nın sadece tarihi değil, doğal güzellikleri, eşsiz sahilleri ile de her yıl yerli ve yabancı milyonlarca misafiri, Türk kültürü ve misafirperverliğine yakışır şekilde ağırladığını anlattı. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının Antalya ve ilçelerini de etkilediğine değinen Başkan, "Bu zorlu süreçte devletimiz, aldığı tedbirler kapsamında esnafımıza nakdi yardımlar sağlamış, bu süreci esnafımızın en az hasar ile atlatması için elindeki imkânları seferber etmiştir. Aralık ayında ülkemizde Covid-19 aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte önümüzdeki yaz inanıyorum ki Antalyamız da ülkemiz de eski günlerine kavuşup turizmde yeni bir rekora imza atacaktır" dedi.
14 MİLYAR LİRALIK BİTKİSEL ÜRETİM
Abdurrahman Başkan, Antalya'nın hem iç hem dış piyasa için örtü altı ve açık alan tarımı konusunda çok önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Üretim rakamlarını da paylaşan Başkan, "Antalya'mız 14 milyar liralık bitkisel üretim değeriyle Türkiye birincisi olmanın gururunu da haklı olarak yaşamaktadır" dedi. Başkan, 2019 yılında Antalya'dan yapılan 536 bin ton yaş meyve ve sebze ihracatının, 2020 yılında 664 bin tona yükseldiğini açıkladı. Bu ihracat karşılığında ülkeye 585 milyon dolarlık nakdi giriş sağlandığını vurgulayan Abdurrahman Başkan, "Antalya'mızın 2020 yılı keçi yetiştiriciliğinde ve ipek böceği yetiştiriciliğinde Türkiye 2'ncisi olması, Antalya'mızın sadece turizm sektöründe değil, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de ülkemizin lokomotifi olma yolunda hızla ilerlediğinin göstergesidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!