Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bulgaristan’da Projelerini Tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bulgaristan’da Projelerini Tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 13:39

AVRUPA BİRLİĞİ UYGULAMALI ELEKTRONİK ADLI PROJE TOPLANTISI İÇİN BULGARİSTAN’A GİDEN MANAVGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PROJE EKİBİ PROJE ÜRÜNLERİNİ DİĞER ORTAKLARIYLA PAYLAŞTIKTAN SONRA MANAVGAT’A DÖNDÜ.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği 2013-1-BG1-LEO04-00069-2 nolu proje Applied Elektronics / Uygulamalı Elektronik adlı projelerinin son toplantısına katılarak, proje ürünlerini diğer ülke ortaklarıyla paylaştı.
Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde yapılan toplantıya 7 öğretmen 6 öğrenci ile katılan Manavgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi toplantı dışındaki zamanlarında ise şehrin tarihi yerlerini gezdi. Proje ekibi ayrıca bölgedeki sanayi işletmelerini de gezerek mesleki eğitimlerine katkıda bulunurken, daha önce İspanya’daki toplantıya 3 öğrenci ve 3 öğretmen, İngiltere’deki toplantıya 3 öğrenci ve 2 öğretmen olarak katıldıklarını belirten proje koordinatörü Muharrem Yalçın, özellikle elektrik-elektronik bölümü öğretmenleri ve öğrencilerinin basit elektrik devreleriyle yaşamı kolaylaştıran aygıtların yapımı konularında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını belirtti.
Şu anda LED kapı zili ve batarya dolumu ile ilgili elektronik alet yapımı çalışmalarını yaptıklarını belirten Muharrem Yalçın, proje ortağı olan okullarla birlikte, bütünleyici devre ve mikrokontrolcüler kullanarak ev ve arabalar için elektronik devre ve aygıtların tasarım, üretim ve uygulamasını içeren çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yalçın, proje sonunda her okulun çalışmalarını ve elde ettiği sonucu proje ürünü olan e-kitap haline getireceğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!