Memorial'dan 'Doğuma Hazırlık' kursu

Güncelleme Tarihi:

Memorialdan Doğuma Hazırlık kursu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 11:34

Memorial'dan 'Doğuma Hazırlık' kursu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MEMORIAL Antalya Hastanesi, anne adaylarına hamilelik ve doğum sürecine hazırlık için kurs açtı. Kursta meme kanserine dikkat çekildi.

Memorial Antalya Hastanesi, anne adaylarının telaşlı günlerinin stresini azaltmak, daha bilinçli ve keyifli bir hamilelik dönemi geçirmeleri için yılda iki kurs açıyor. Ekim ayında açılan kursta, rahat ve kolay doğum yapılması için anne adayları bilgilendirildi. Doğuma hazırlık kursunun ikincisi ise nisan ayında yapılacak.

ANNE KARNINDAN, DOĞUMA KADAR TÜM SÜREÇ ANLATILDI

Senede iki kere gerçekleştirilen kursta, anne karnındaki bebeğin gelişimi, takibi ve gebelik süresince yapılması gereken testler ve bir doğumun nasıl olması gerektiği kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından anne ve baba adaylarına aktarıldı. Anestezi doktoru doğum ağrısını azaltıcı yöntemleri katılımcılarla paylaştı. Gebelik oluşumu, gebelik süresince anne adaylarında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, gebelik süresince risk oluşturabilecek durumlar da ele alınan kursta ayrıca, anne adayı gebelik süresince dengeli ve yeterli beslenme hakkında beslenme ve diyet uzmanları tarafından bilgilendirildi.

BEBEK BAKIMINA DAİR HER ŞEY BU KURSTA

Eğitimde, erken doğum durumunda alınabilecek tedbirler, gebelik sürecinin ardından bebek doğduktan sonraki süreçle ilgili bebeğin beslenmesi, anne sütü ve emzirmenin önemi, bebeklik ve çocukluk dönemi aşıları, bebek bakımı ile ilgili pratik bilgiler de anlatıldı. Bebeğin banyosu, göbek bakımı ve masajının yanı sıra ilk zamanlar bebekle ebeveynler arasında doğru iletişim kurma yöntemleri de çocuk ve ergen psikolojisi uzmanları ve pedagoglar tarafından ebeveynlerle paylaşıldı. Gebelik süresince oluşabilecek cilt sorunları ve tedavi yöntemleri de bu eğitimlerde anlatılan konular arasında yer aldı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR!

06-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen kursta; 01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı nedeniyle Genel Cerrahi Bölümü'nden Op. Dr. Tolgay Akın kursiyerlere meme kanserinin önlenebilir, kontrol edilebilir ve tedavi edilebilir özelliklerini hatırlattı. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağını da gösteren Op. Dr. Akın, meme kanserinin erken dönemde teşhis edilebilen ve tedavi şansı çok yüksek bir kanser olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!