MAVİYE BİR ADIM KALDI

Güncelleme Tarihi:

MAVİYE BİR ADIM KALDI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2021 09:34

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son risk haritasına göre Antalya’da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 28.49’a düştü.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 5-11 Haziran arasında illere göre vaka sayılarında Antalya rakamları iç rahatlattı. 29 Mayıs-4 Haziran arasında Antalya’da 100 bin kişide 31.90 vaka tespit edilirken, son tabloda bu rakam 28.49’a kadar düştü. Kovid-19’a karşı yürüttüğü mücadeleyle 22 Mayıs’tan bu yana orta risk grubu olan ‘sarı’ kategoriyle işaretlenen Antalya, en düşük risk grubunu gösteren ‘mavi’ kategoriye bir adım daha yaklaştı.

TEDBİRE DEVAM

Alınan tedbirler ve bu tedbirlere eksiksiz uyulmasının yanında aşı çalışmalarının da hastalığın seyrinde çok olumlu katkıları olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, “Yurttaşlarımızın mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması, aşı sırası gelenlerin vakit kaybetmeden aşısını yaptırmasıyla birlikte Antalya ‘düşük riskli’ grup olan ‘mavi’ renge geçecektir” dedi.

TABLO GİDEREK İYİLEŞİYOR

Haberin Devamı

Son bir ayda aşılama hızının önemli ölçüde artmasının salgınla mücadeleye ivme kazandırdığına vurgu yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise şöyle konuştu: “Vaka sayılarını düşürme konusunda iyi bir başarı grafiği yakaladık. Salgını kontrol altına almaya yönelik çok güzel sonuçlar elde ediyoruz. Vaka sayıları hızla düşürülüp açılma sağlandı. Ancak turizm sezonunda mevcut kısıtlamaların azaltılması yönünde büyük bir beklenti var. Bölgenin durumu iyileşse bile bu amaca ulaşabilmek için salgınla mücadeleyi aynı titizlikle sürdürüyoruz.”

BURDUR ‘SARI’YA YAKLAŞTI

Yüz bin kişi üzerinden vaka sayılarında düşüş eğilimi Isparta ve Burdur’da da sürdü. 29 Mayıs-4 Haziran arasında haftalık vaka ortalaması 96.98 olan Isparta, son açıklanan tabloda 76.54’e düştü. Burdur ise 53.20 ortalamasından 37.07’de indi. Risk haritasında ‘turuncu’ grupta olan bu iki kentten Burdur, ‘sarı’ kategoriye çok yaklaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!