MASKEDE KODLU DÖNEM BAŞLADI

Güncelleme Tarihi:

MASKEDE KODLU  DÖNEM BAŞLADI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 09:57

Antalya’daki eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı. Cep telefonlarına kısa mesaj yolu ile gelen kodla eczanelere başvuran hak sahipleri, haftalık 5 maske alabiliyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği iş birliğiyle eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımı, İstanbul ve Ankara’dan sonra pilot şehirlerden biri olan Antalya’da da başladı. Bakanlığın Reçetem sistemine eklediği yeni bir pencere üzerinden maske kayıtlarının izlenebileceği sistem, kent genelinde aktif hale getirildi. Hafta başı itibariyle Elmalı’dan Gazipaşa’ya, Kaş’a ve Kalkan’a kadar bölgedeki tüm eczanelere maskelerin ulaştırıldığını açıklayan Antalya Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, sistemde şu ana kadar 100 bin kişi aktive edildiğini ve maske dağıtımının başladığını duyurdu.

ECZANELERE DAĞITILDI
İlk aşamada her eczaneye, içinde 5’er maske olan 100’er paketin dağıtıldığını kaydeden Ertekin, tedariğin gün aşırı gelen maskelerle devam edeceğini söyledi. Ertekin, şöyle bilgi verdi: “İl dışından gelenlerin telefonlarına gelen kodu girerek maske vermeye başladık. Şu aşamada Antalyalıların telefonlarına gelecek mesajları bekliyoruz. Sistemde adı görünen herkese maskesini veriyoruz.”

Haberin Devamı

HAFTATA 5 TANE VERİLECEK
Kişiye tanımlı 5’er maskenin bundan sonra her hafta ücretsiz dağıtılacağını aktaran Ertekin, haftalık paketlerin herkesin 2 günde bir maske değiştirebileceği şekilde hazırlandığını dile getirdi. Kimsenin maske almak konusunda sıkıntı yaşamayacağını da belirten Ertekin, “Maske tedariği bundan sonra düzenli olarak devam edecek. Eczanelerin önünde yeniden kalabalıkların oluşmaması için öncelikli olarak ihtiyacı olanların gelmelerini istiyoruz” dedi.

MESAJA DİKKAT EDİN
Vatandaşların maskelerini, telefonlarına mesaj geldiğinde kendilerine en yakın eczaneden alabileceklerini ifade eden Ertekin, şu uyarıda bulundu: “Bu mesajlar PTT’den gelen mesajlarla karıştırılmasın. E-devlet vasıtasıyla PTT’den gelen mesajlarda 5 haneli kod bulunurken, Sağlık Bakanlığı’ndan 4 haneli kod geliyor. Gelen SMS kodları doğrultusunda kendilerine en yakın kotası dolmamış eczaneden maskelerini teslim alabilirler.”

VALİLİK VE ODA DUYURDU
maske tedariği ve vatandaşlara ücretsiz dağıtımı konusunda kurumlarla iş birliği halinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ertekin, “Antalya Valiliği’ne maske dağıtımı için yaptığımız planlamalarla ilgili bilgi verdik. Antalya Valiliği internet sitesinde ve Antalya Eczacı Odası’nın internet sayfasında maske dağıtımının başladığını belirten duyuru yayınlandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

EL DEĞMEDEN ÜRETİM
Sağlık Bakanlığı’nın özel üretimi olan maskeler, eczanelere hijyenik 5’li paketler halinde şeffaf ambalajların içinde geliyor. El değmeden üretilerek kullanıma hazırlanan ürünlerin üzerinde içerik detayları da yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!