Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 11:55

Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında belediyenin organize ettiği fener alaylı ve konserli kutlama yapıldı.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan programa Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Program kapsamında meydanda toplananlar, bayraklar ve meşalelerle fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüşün ardından konuşma yapan Başkan Şükrü Sözen, vatandaşa teşekkür ederek, milli bayramların Türk halkının ortak değerleri olduğunu söyledi. Ortak değerlerin milleti birbirine bağlayan güç olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, "Milletimizin ortak kaderinde şanlı bir tarih yatmaktadır. Hiçbir millete Çanakkale gibi bir zafer nasip olmamıştır. 19 Mayıs'lar, 29 Ekim'ler, 23 Nisan'lar nasip olmamıştır. Hiçbir millete, canlarını düşünmeden feda eden Mehmetçikler nasip olmamıştır. Toprağın altındaki şehitlerimiz ise var olma nedenimizdir. Bizim atalarımızdır, babamızdır, evlatlarımızdır. İnancı olmayanın hürriyeti de olamaz. Bizler bu akşam bu alanda Mustafa Kemal'in emriyle bulunuyoruz. Geçmişimize sahip çıkmak, ulu önderin bize bıraktığı değerleri korumak için buradayız. Mukaddes şehitlerimize bu ülke için yaptıkları fedakarlıklarının manasız olmadığını göstermek için buradayız" diye konuştu.

Başkan Sözen konuşmasının sonunda ise Nazım Hikmet'in 'Bu memleket bizim' ve Ozan Arif'in 'Bu vatan bizim' şiirlerini birleştirerek okudu.

Programda havai fişek gösterisinin ardından sahne alan Cem Adrian, söylediği popüler şarkılarla katılımcıları coşturdu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!