Yazıcı: Antalya denince akla turizm ve tarım geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yazıcı: Antalya denince akla turizm ve tarım geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2020 15:37

Yazıcı: Antalya denince akla turizm ve tarım geliyor

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - BİR dizi ziyaret için Manavgat'a gelen Vali Ersin Yazıcı, Manavgat Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Antalya denince akla turizm ve tarım sektörlerinin geldiğini belirten Vali Yazıcı, tarımın gelişmesi için gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini söyledi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, beraberinde Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ile Manavgat Ziraat Odası'nı ziyaret etti. İadei ziyaret kapsamında gerçekleşen ziyarette Vali Yazıcı'yı, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve Oda Meclis Başkanı Ömer Şahin karşıladı.

Ziyarette Vali Yazıcı'ya oda hakkında bilgi veren Rasim Metin, Manavgat'ın tarım sektöründe yaşadığı sorunları dile getirerek sorunların çözümü noktasında destek beklediklerini ifade etti.

Göreve geldiği günden bu yana tüm ilçeleri gezdiğini belirten Vali Yazıcı, Antalya'da tarım sektörünün büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Antalya denince akla turizm ve tarım geliyor. BAKA'da yer alan Isparta ve Burdur da dahil edildiğinde bölgemizde tarımın önemli bir yeri var. Mesela muz, nar, domates gibi sebze ve meyvelerin en çok Antalya'da üretildiğini hepimiz biliyoruz. Ancak Türkiye'deki toplam armut üretiminin yüzde 11'inin Antalya'dan elde edildiğini, elma ile armudun Antalya'da bu kadar üretildiğini bilmiyordum. Tarım sektörünün gelişmesi ve yaşanan sorunların çözümü için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretin sonunda Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, günün anısına Vali Yazıcı'ya Manavgat'ta üretilen meyvelerden oluşan meyve sepeti ve Manavgat Ziraat Odası'na ait zeytinyağı fabrikasında üretilen zeytinyağı hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!