Polisten araç sahiplerine 'engelli' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Polisten araç sahiplerine engelli uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 16:23

Polisten araç sahiplerine 'engelli' uyarısı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kaldırıma park eden araçlara broşür bırakarak, engelli bireylerin yaşam koşullarının zorlaştırılmaması istendi.

'Engellileri engelli yapan içinde bulundukları koşullardır' sloganı ile hareket eden Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Atatürk Kültür Merkezi'nde stant açtı, ayrıca yaya geçişlerine ve yaya kaldırımlarına park eden araçlara uyarı niteliğinde broşür bırakıldı.

Trafik güvenliği için trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkati çeken emniyet yetkilileri, sürücülerin engelliler için yaptıkları davranışları aslında kendilerine yaptıklarını belirterek, "Başta engelliler olmak üzere yayaların geçişini önleyecek şekilde yaya geçitlerinde ve yayalar için ayrılan kaldırımlarda araçların park etmesi trafik kurallarına aykırı olmasının yanında insani olarak da yapılmaması gereken bir davranıştır. Halkımızın engelli bireyleri de düşünerek onların hayatlarını kolaylaştırıcı çaba içinde olmasını bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!