Manavgat'ta yangının yaraları sarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Manavgatta yangının yaraları sarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 14:53

Manavgat'ta yangının yaraları sarılıyor

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayıp, 10 gün süren Türkiye'nin en büyük orman yangını sonrasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in 'Küllerimizden Yeniden Doğarız' sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında yardımsever vakıf, dernek, kişi ve kuruluşlar desteğiyle yangınzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Manavgat'ta 28 Temmuz'da başladıktan 10 gün sonra söndürülen Türkiye'nin en büyük yangın felaketinde 106 mahallenin 47'sinde toplam 70 bin hektar tarım ve orman kül oldu. 2 bin 500 binanın kullanılamaz hale geldiği yangınlardan 100 bin kişi olumsuz etkilendi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in, yangın sonrasında yaraların sarılması amacıyla 'Küllerimizden Yeniden Doğarız' sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında yangınzedelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım devam ediyor.

HASARLI YAPILAR YENİLENİYOR

Yardımsever vakıf, dernek, kişi ve kuruluşlar ve Manavgat Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalarda, hafif hasarlı evler onarılıyor. Hasarlı evler yeni eşyalarıyla donatılıyor ve ahırlar yeniden yapılıyor. Yanan tarımsal sulama boruları ve arı kovanları yenileniyor. Eğitim yardımlarıyla desteklenen çocuklara psikolojik destek veriliyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ziyaret ettiği mahallelerde vatandaşları dinleyip, sorunların çözüme kavuşması için çaba gösteriyor. Başkan Sözen, son olarak yangın felaketinden büyük ölçüde etkilenen Güzelyalı, Ulukapı, Demirciler, Karavca ve Hacıali mahallelesini ziyaret etti.

200 HAFİF HASARLI EV ONARILDI

Başkan Sözen, NEF Vakfı ve İhtiyaç Haritası tarafından yürütülen 'Bir Destek Bir Yuva' kampanyası kapsamında onarılıp, bakım ve tadilatları yapılan, doğramaları yenilenen evleri gezdi. Manavgat Belediyesi ve gönüllüler tarafından yapılan yeni ahırları inceledi. Tadilat ve inşaat çalışmalarının ettiğini belirten Başkan Sözen, "Bir destek bir yuva' kampanyası kapsamında, 200'ü aşkın binanın bakım, onarım ve tadilatlarını tamamladık. Ayrıca 103 hanenin kapı, pencere, cam doğramaları, imalatları ve uygulama çalışmaları da gerçekleştirildi. 200'ü aşkın ahır yapıldı. Amacımız yangın felaketinden zarar görmüş tüm hafif hasarlı binaların tadilatlarını tamamlayabilmek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!