Devlet hastanesi yolunda köklü yenileme

Güncelleme Tarihi:

Devlet hastanesi yolunda köklü yenileme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2020 13:15

Devlet hastanesi yolunda köklü yenileme

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi, Başkan Şükrü Sözen'in talimatıyla, pandemi döneminde halkın yoğun şekilde kullandığı devlet hastanesi yolunda köklü düzenleme çalışması başlattı. Çalışma kapsamında hastane duvarı da güzelleştirilecek.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Devlet Hastanesi'ne gelen vatandaşların daha düzenli bir şekilde hizmet alabilmesi amacıyla, hastanenin bulunduğu Çağlayan Mahallesi Sarılar Caddesi'nde köklü düzenleme çalışması başlattı. Hastane duvarlarını da kapsayan çalışmada asfalt ve kaldırım düzenlemeleri tamamlandı. 2 şeritli 850 metrelik yol boyunca yapılacak düzenleme çalışmasında 915 metre bordür, 2 bin 350 metrekare kaldırım, 1250 ton asfalt kullanıldı. 
Çalışma kapsamında vatandaşların yoğun şekilde kullandığı hastane caddesinin kaldırımları düzenlenirken, sıcak asfalt çalışması da tamamlandı. Düzenleme dahilinde dolmuş durak yerleri tanımlanarak, eczaneler önündeki trafik yoğunluğu da dikkate alınarak cepler de yapıldı. Farklı kotlarda yer yer göz hizasında bir sur görünümünde olan hastane duvarında ise sert zemin etkisini kırmak amacıyla Manavgat'a yakışır cephe tasarımı yapıldı. Hastane duvarının mevcut duvar boyasının yenilenerek canlı ve cansız bitkilerle estetik, işlevsel bir tasarım bakış açısıyla yenileneceği belirtildi. Önümüzdeki günlerde başlanacak duvar düzenleme çalışması kapsamında ise duvar üzerinde dairesel formlarda 20 cm derinliğinde kasalar oluşturularak içlerinde yapay bitkiler kullanılacağı açıklandı.
Duvarın üst kısmının ise şeffaf fleksiyle kaplanarak bitki panellerinin üzerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hekimlerle ilgili "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" özdeyişi ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in hastalara geçmiş olsun dileğini ilettiği "Değerli hemşehrilerime, geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, acil şifalar diliyorum" sözleri yer alacak. Ayrıca duvar cephesinde sağlığın önemini vurgulayan kalp ritmi figürleri yer alırken, canlı bitkilerle oluşturulacak duvar panellerinde de iki farklı tür bitki kullanılacağı bildirildi. Parkın olduğu mevcut duvarda ise "Çocuklar mutlu, Manavgat mutlu" sözleri yer alacak, ferforje demirlerden de çocuk figürleriyle cephe düzenlemesi yapılacağı bildirildi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, özellikle pandemi döneminde halkın sıklıkla ziyaret ettiği devlet hastanesi yolunu yenileme ihtiyacının hissedildiğini dile getirdi. Sözen, yenileme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!