Sağlık için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 16:14

Sağlık için yürüdüler

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri 'Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş' etkinliği düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler, 'Sağlık İçin Harekete Geç' yazılı pankartı taşıdı. Ellerinde 'Kumluca yürüyor, sağılığını koruyor', 'Hareketli olalım, sağlıklı kalalım', 'Fiziksel aktivite için fırsat çok, bahane yok', 'Hareket et, beslenmene dikkat et, sağlığı yaşamına davet et' yazılı pankartlarla sahil yoluna kadar yürüyen öğrencilere, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, öğretim elemanları ve fakülte çalışanları, İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerin yanı sıra vatandaşlar destek verdi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel yaptığı konuşmada, "Sağlığı koruma ve geliştirmede hemşire olarak, öğrencilerimizin gelecekte topluma rol modeli olmalarını sağlamak amacıyla bu yürüyüşü düzenledik. Çünkü birçok kronik hastalığın temelinde hareketsiz yaşamın etkili olduğunu biliyoruz. Her yıl bu etkinlikleri düzenlemeyi hedefliyoruz ve halkımızı da bizimle bu etkinliklerde birlikte olmaya davet ediyoruz" dedi.

Etkinliği düzenleyen Dr. Öğretim üyesi Gamze Teskereci de günümüzde hayatın her alanında yaşamımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmelerle birlikte artan hareketsiz yaşamın, birçok ciddi rahatsızlığa davetiye çıkaran bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirtti. Hareketsiz yaşamın kendi başına bir problem olmaktan çok beraberinde getirdiği sorunlar olduğunu belirten Teskereci, "Obezite, kronik kalp rahatsızlıkları, inme, diyabet, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi. Bu etkinlikte sağlıklı yaşamın önemi ve bunun için yapılması gerekenler hakkında Kumluca halkında farkındalığı ve duyarlılığı arttırmayı, bundan sonraki yaşamlarında hareketli bir yaşam tarzını benimsemelerini hedefliyoruz" dedi.

Öğretim görevlisi Ülkü Özer Arslan da günde en az 30 dakika olmak üzere haftada 150 dakika yürüyüşün sağlığı korumak için önemli olduğunu belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!