Kumluca'ya Z-Kütüphane açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucaya Z-Kütüphane açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2020 13:35

Kumluca'ya Z-Kütüphane açıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan Z Kütüphane törenle açıldı.
Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, STK temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, protokol üyeleri tarafından asitli içecekler yerine portakal suyunun tüketilmesine dikkati çekmek için portakal suyu sıkıldı.
Okul Müdürü Osman Mutlu, "Akademik seviyesi ve sosyo-kültürel anlayışı bakımından emsalleri arasında fark yaratan ve tercih edilen bir okul olmayı vizyon edinerek çıktığımız yolda, okulumuza kazandırdığımız bu Z Kütüphanemiz, güncel kitap hazinesi, bilgisayar ve internet erişim alt yapısı, huzurlu çalışma ortamı kitap- kafe tarzı tasarımı ve genç bakış estetiğiyle emsalleri arasında fark yaratmaktadır. Tertip komitesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de "Bugün, ilçemizde Zenginleştirilmiş Kütüphanelere bir yenisinin daha ekleniyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bununla birlikte hayırseverler kanalıyla ve devlet eliyle yapılan toplamda 6 adet Z-Kütüphanemiz ilçemiz okullarında öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu projeyle okullarda öğrencilerin kitaplarla irtibatı daha da artacak ve diliyorum ki daha çok okuyan nesiller yetişecektir" diye konuştu.
Kütüphanenin yapım sürecine ilişkin de bilgiler veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, şöyle devam etti:
"22 Ocak 2017 tarihinde o gün görevde bulunan Kaymakamımız başkanlığında ve tertip komitesince planlanan Kumluca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle gerçekleştirilen deve güreşi organizasyonu sonucunda elde edilen tüm gelir müdürlüğümüze bağlı Eğitimi Geliştirme ve Koruma Derneğimiz tarafından Okul Aile Birliği hesabına 85 bin 49 TL olarak aktarılmıştır. O dönemde okul bünyesinde yapılması planlanan spor salonu, maliyetinin yüksek olması nedeniyle hayata geçirilememişti. Ancak eğitim için yapılacak daha onca şey vardı. Bu doğrultuda Okul Aile Birliği ve müdürlüğümüz tarafından yapılan değerlendirmede sağlanan bu bütçeyle okulumuza bir Z- Kütüphane kazandırarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmasına karar verilmiştir. Bu doğrultuda okulumuza 81 bin 350 TL harcanarak kısa bir zamanda biraz sonra açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphane oluşturulmuştur. Kütüphanemiz bünyesinde 1490 kitap temin edilmiş olup, Okul Aile Birliğimiz ve gönüllü bağışçılar ve öğrencilerimizce derlenen 860 kitap ile birlikte toplamda 2350 kitap kütüphanemize kazandırılmıştır."
Oluşturulan Z- Kütüphanede, 1490 kitap varken, Okul Aile Birliği, gönüllü bağışçılar ve öğrencilerden gelen 860 kitapla birlikte toplam 2350 kitap bulunuyor. Kütüphanedeki kitap sayısının 5 bin olması hedefleniyor. Kütüphane bünyesinde aynı zamanda internet ortamında bilgi edinebilmek için 3 bilgisayar bulunuyor. İhtiyaca göre bilgisayar sayısının artırılması planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!