KÜL OLAN HAYALLER

Güncelleme Tarihi:

KÜL OLAN HAYALLER
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 08:28

Manavgat’ın Iğrışlar Mahallesi’nde yaşayanların hayalleri evleriyle birlikte yanıp kül oldu. Yaşadıkları cehennem saatlerini Hürriyet’e anlatan mahalleliler çaresiz durumda devletin yardım elini bekliyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde günlerdir süren orman yangınları nedeniyle onlarca köy boşaltıldı, yüzlerce ev kül oldu. Yangının vurduğu mahallelerden biri de Iğrışlar… Yangının ikinci gününde alevler ve dumanla kaplanan Iğrışlar’da Doğan ve Rüzgar aileleri evlerini, bahçelerini, ahırlarını, hayvanlarını yitirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgedeki yanan evleri dolaşarak hasar tespit çalışmaları yaptı. Hayatları kül olan mahalle sakinlerinin kulağı, bu tespit çalışmalarından sonra gelecek desteklerde.

ARTIK BİR EVİMİZ YOK

Bölgede daha önce de çok yangın olduğunu söyleyen Merve Doğan, “Fakat bu başka. Böyle bir facia daha önce hiç yaşamamıştık. Ormanı aşıp evleri sarabileceğini, bize kadar gelebileceğini hiç ummuyorduk. Biz yangını yaklaşırken görmedik. Arka taraftaki köyler tamamen tutuşmuş. ‘Yangın köye atladı, kaçın’ dediler bize. Çocuklarımızı ve elimize geçen eşyayı alıp kendimizi evin dışına attık. Aşağı yola doğru kaçtık. Bir anda köyün üstünden kapkara duman çıktı. Döndüğümüzde geriye dumandan, isten başka bir şey kalmamıştı. Eşim hastalığı nedeniyle çalışamıyor. Kendi evimiz var diye teselli buluyorduk. Artık o da yok” dedi.

YANGINDA SIRTIM TUTUŞTU

Haberin Devamı

Yangın mağdurlarından Salih Rüzgar ise “Ne olduğunu anlamadan her yer toz, duman oldu. Hemen evin arkasındaki ahıra koştum. Orada bizim köpek vardı. Onu kucaklayıp dışarı çıkardım. Sırtım tutuştu. Ama çok yanmadan dayım bezle vurunca söndü. Tavukları, civcivleri aradım dumanın içinde ama bulamadım. Onlar ölmüş” diye anlattı yaşadıklarını.

KÜL OLAN HAYALLER

EVLERE SU TUTAN OLMADI

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Mehmet Ali Doğan, yoğun dumana maruz kalınca fenalaştığı dakikaları şöyle anlattı: “Yangının başından sonuna kadar buradaydım. Ağlaya ağlaya baktık. Hiçbir şeye müdahale edemedik. İtfaiyecilere ‘Söndürün’ dedik. Bir su tutan olmadı. Yangın buraya gelmeden önce elektriğimiz, suyumuz kesilmişti. Kendi imkânlarımızla da bir şey yapamadık. Göz göre göre yandı gitti evlerimiz. Çocukları çıkardığımıza, canımızı kurtardığımıza dua ettik.”

HAYALLERİMİZ YANDI GİTTİ

Haberin Devamı

Annesinin komşu mahalle Sarılar’da yaşadığını ve oradaki yangını atlattıklarını söyleyen Zeynep Doğan, “Iğrışlar’da ikinci dalgaya yakalandık. Hiçbir şey kurtaramadık. Yangın gecesi bir anda geçti. Sonraki geceler hiç geçmiyor. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Biz devletten kalacak yer ve psikolojik yardım bekliyoruz. Çocuklarımız için doktor istiyoruz. Onları sakinleştiremiyorum. Hayallerimiz vardı bizim. Evimizin içini yeni yaptırıyorduk. Daha içinde oturamadan yandı gitti. Eşimi üç gündür göremiyorum. Bari seramız yanmasın diye başında bekliyor” diye konuştu.

TELEVİZYONDA GÖRÜP AĞLADI

Iğrışlar Mahallesi’nde yangının yok ettiği İnönü Caddesi’ndeki evi kül olan Adile Rüzgar da yaşadığı acıyı şu sözlerle anlattı: “Ben bu mahalleye gelin geldim. Başta evin hali kötüydü. Balkonlarımızı, çatımızı yaptırdık. Dişimizden tırnağımızdan artırıp yavaş yavaş yoktan var ettik. Oğlum televizyondan ateşin içinde sokağımızı görünce ‘Evimiz yanıyor’ diye çok ağladı. Derslerinde çok başarılıdır. Burslu okuyordu. Bu sene LGS’ye hazırlanıyordu. Kitapları, notları, bilgisayarı, her şeyi yandı. Bu ortamda nasıl çalışacak bilmiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!