Küçükbaş hayvanlara hızlı ilaçlama

Güncelleme Tarihi:

Küçükbaş hayvanlara hızlı ilaçlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2021 14:09

Küçükbaş hayvanlara hızlı ilaçlama

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA'da tarım ve hayvancılığa desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvanların temizliğine yönelik dış parazit ilaçlama makinası satın aldı. Hayvan sağlığı ve verimi için önemli olan parazit ilaçlaması yeni makine ile daha hızlı yapılıyor.
Kırsal bölgelerdeki küçükbaş hayvanlara yönelik parazit ilaçlamasını yıl boyu aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilaçlamayı hızlandırmak ve daha fazla besiciye ulaşmak için dış parazit ilaçlama makinası satın aldı.
YEŞİLYAYLA'DA UYGULANDI
Yeni makine ilk olarak Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Mahallesi'nde uygulandı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı teknik ekipleri, mahalledeki küçükbaş hayvanlara parazit ilaçlaması yaptı. Koruyucu hekimlik kapsamında yapılan uygulama ile bit kene gibi parazitlerin insanlara bulaşmasının önüne geçilirken, hayvan sağlığı da korunuyor. Hayvanın sağlıklı gelişimi sağlanırken, parazit kaynaklı verim kaybının da önüne geçiliyor.
BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR
Yeşilyayla Sulama Kooperatifi Başkanı Halil Toker, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınmaya yönelik hizmetlerinden çok memnun olduklarını ifade etti. Yeşilyayla Mahalle Muhtarı Hüseyin Duru da, zor durumda olan çiftçiye ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Hayvanların temizliği ve konforu için basınçlı suyun püskürtülmesi ile çalışan bir makine olan küçükbaş hayvan dış parazit ilaçlama makinası, pratik ilaçlama imkanı sağlıyor. Makinenin yıkama platformuna giren hayvanların sensörler tarafından algılanınca her yönden hayvanın vücuduna püskürtme yapıyor. Basınç etkisiyle hayvanın derisine kadar nüfuz ederek hızlı bir şekilde temizliği sağlıyor. Makine sensörlerle çalıştığı için su ve ilaç tasarrufu sağlanıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!