KÖY OKULUNDAN ANADOLU’YA YOLCULUK

Güncelleme Tarihi:

KÖY OKULUNDAN ANADOLU’YA YOLCULUK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2020 08:32

Antalya’nın Aksu ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Murtuna Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen proje ile köy çocukları Anadolu’yu keşfetti, kadim toprakların kültürünü, yemeklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Haberin Devamı

PANDEMİ döneminde ‘öğrenciler okuldan uzak kalmasın’ diye harekete geçen öğretmenlerin gerçekleştirdiği proje sayesinde çocuklar hem online eğitime alıştı hem de Anadolu kültürünü yakından tanıma fırsatı elde etti. Zonguldak’ta bir İngilizce öğretmenin AB projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eTwinnig kapsamında başlattığı projeye Antalya’dan 3 okul ile İzmir, Zonguldak, Kırıkkale, Erzurum ve Sivas’taki okullardan öğrenciler katıldı.

KÖY OKULUNDAN ANADOLU’YA YOLCULUK

KÜLTÜR ELÇİLERİ
Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Murtuna Gazi İlkokulu öğretmeni Nazan Karakoç önderliğinde projeye dahil olan çocuklar, hem yaz tatilinde okuldan uzak kalmadı, hem de birbirlerine yaşadıkları şehrin kültürünü, yemeklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini anlatarak adeta birer kültür elçisi oldular.

Haberin Devamı

ONLİNE EĞİTİMDE SORUN YOK
Proje sayesinde öğrencilerin online eğitim ortamına da iyi bir şekilde hazırlandıklarını ve hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getiren Nazan Karakoç, “Yaz döneminde pandemi nedeniyle çocuklara psikolojik olarak destek olmak istedik. Çocuklar, eTwinnig ortamında birbirleriyle tanıştı, hikayeler oluşturdu, anı, şiir gibi yarışmalar yaptı. Bilim insanlarını tanıttılar. Aileleriyle limonata, tahtadan oyuncak gibi çeşitli ürünler yaptılar. Amacımız çocuk okuldan uzaklaşmasındı. Bunu da başardık” dedi.

KÖY OKULUNDAN ANADOLU’YA YOLCULUK

6 ŞEHİRDEN KATILIM
Projeye 6 şehirden katılım olduğunu belirten Karakoç, şöyle konuştu:
“Çocuklar birbirlerine kendi şehirlerini tanıttılar. Anadolu’yu tanımaları anlamında önemli bir etkinlik oldu. Zonguldak maden ocaklarını bilmeyenler vardı. Onlar onu anlatırken, bizim çocuklarımız Kurşunlu Şelalesi’nin videosunu çekerek diğer şehirlerdeki arkadaşlarına Antalya’nın kültürünü anlattılar. Bir nevi turizm elçisi oldular. Çok güzel bir kültürel etkileşim oldu. İlçe milli eğitim müdürümüz de köy okulunda böyle bir proje çıkarmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Çocuklar ve aileleri çok memnun. Bu ikinci projemiz. İlkinden ulusal kalite etiket ödülü almıştık, bu projeden de çok umutluyuz.”

Haberin Devamı

eTwinnig nedir?
eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!