Korkuteli'de 2 bin 500 dekar arazi suya kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide 2 bin 500 dekar arazi suya kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 14:28

Korkuteli'de 2 bin 500 dekar arazi suya kavuşacak

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, tarıma desteğini sürdürüyor. Korkuteli Bahçeyaka Mahallesi'ndeki çiftçilere kapalı sistem tarımsal sulama sisteminde kullanmak üzere hidrant desteği verilerek, 2 bin 500 dekar arazinin tekrar sulamaya açılması sağlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma hedefiyle Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda kırsal bölgelerdeki üreticilerin emeğinin karşılığını daha fazla alması için tarımsal sulama sistemlerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

ÜRETİCİNİN GELİRİ, ARAZİLERİN VERİMİ ARTACAK

Korkuteli'ne bağlı Bahçeyaka Mahallesi'nde üreticilik yapan vatandaşlar, uzun zamandır arızalı olan hidrantlar yüzünden tarım arazilerinin büyük bölümünü sulayamıyordu. Büyükşehir Belediyesi'ne talepte bulunarak hidrantların yenilenmesini isteyen üreticilerin bu isteği hızla yerine getirildi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bölgede inceleme yaparak 30 adet hidrant desteği verdi. Tarım arazisindeki arızalı olan hidrantlar yenileriyle değiştirildi. Böylece kapalı devre sulama sistemine geçilerek 2 bin 500 dekar arazi yeniden sulamaya açıldı.

SEZONA HAZIR

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, “Bu bölgedeki çiftçiler bozuk olan hidrantlar yüzünden su alamıyor tarlalarını sağlıklı sulayamıyordu. Talepleri doğrultusunda bölgedeki bozuk olan hidrantları yenileriyle değiştirdik. Yeni sulama sezonuna hazır olacak. Hem üreticinin geliri artacak hem de sulama sahasını en verimli şekilde kullanılacak" dedi.

30 YENİ HİDRANTLA ARAZİLER SUYA KAVUŞACAK

Bahçeyaka Mahallesi Kooperatif Başkanı Ercan Çelik, “30 adet hidrant arızalı olduğu için Büyükşehir Belediyesi'ne değişme talebinde bulunmuştuk. Sağ olsunlar bir dediğimizi iki etmediler, hidrantlarımız yenileniyor. Arazilerimize yonca, patates ve mısır ekiyoruz. Ayrıca seralarımız da var. Hidrantların sulamaya büyük katkısı olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e Bahçeyakalı çiftçilere verdiği destek için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKAN BÖCEK

Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Celil Gencer de şunları ifade etti:

“Hidrantlar arızalı olduğu için ya göletten yada uzaktaki bir hidranttan suyu getirebiliyorduk. Bu su da bahçeler ve seraları sulamak için yeterli değildi. Şimdi araziler suyla buluşacak. Suyumuzun gelmesiyle seracılık yeniden artacak. Çiftçi dostu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e çok teşekkür ederiz."

Çiftçilikle uğraşan Selahattin Şahin de tarım arazilerini yeniden sulayabilecekleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!