Korkuteli'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2020 16:09

Korkuteli'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu, Korkuteli Kaymakamlığı, Korkuteli Belediyesi ve Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ekonomik Boyutu ve Ulusal Politikalar Komisyon Başkanı İbrahim Aydın, Korkuteli Kaymakamı Ömer Cimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İl Tarım ve Orman Müdür vekili Gökhan Karaca, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kenan Turgut, Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden Hasan Aslancan, Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faik Ardahan, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü ile orman bölge müdürlüğü teknik personeli, özel sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayda Antalya ve Korkuteli özelinde tıbbi ve aromatik bitkilerin mevcut durumu ve potansiyeli, Korkuteli ilçesi için uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin seçimi ve üretiminin planlanması, pilot bir alanda lavanta bitkisi için hammaddeden son ürüne örnek üretim modeli oluşturulması, tıbbi ve aromatik bitkilerde ekonomik destek, finansman ve pazarlama konuları ele alındı.

Konuşmaların ardından katılımcı protokol üyelerine Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faik Ardahan tarafından hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!