KONYAALTI’NDA SAHİL SAVAŞI

Güncelleme Tarihi:

KONYAALTI’NDA SAHİL SAVAŞI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 10:28

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili ihalesini iptal etmesine Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel ve Alkoçlar İcra Kurulu Başkanı Turan Toprak sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahili’nin işletilmesine yönelik ihaleyi encümen kararı ile iptal etmesinin yankıları devam ediyor. İhalenin iptal edildiğinin açıklanmasından hemen sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, ihalenin iptal edilmesini eleştirdi. İhale iptali ile algı yönetimi yapıldığını savunan Türel, şöyle dedi:

PROJE ELEŞTİRİSİ
“Uluslararası ödüllü dünyanın en güzel sahil projesinin halkımız tarafından büyük takdir alması karşısında ezilip büzülenler yine yalan, dolan ve iftira ile algı yönetimi yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Bir seneye yaklaşan görev sürenizde bizim bıraktıklarımızın dışında bir tane bile benzer proje üretemediniz. Unutmayınız ki zaman doğrunun ilacıdır. Durmuş saat bile günde iki kez doğruyu gösterir.”

Haberin Devamı

CANLI YAYIN DAVETİ
“Evvel Allah korkumuz yok. Kim haklı kim haksızı gerçekten tartışmak, milletin hakemliğine başvurmak istiyorsanız istediğiniz bütün televizyon kanallarında her konuyu sizinle tartışırız. Seçimden önce ‘Hodri meydan gelin canlı yayında sizinle tartışalım’ davetimizi duymazdan geldiniz, kendinizi gizleyerek halkın önünden kaçtınız. Şimdi Başkansınız. Kapalı kapılar ardında iş çevirmeye devam ediyorsunuz. Bu alışkanlığınızdan vazgeçerseniz, buyurun biz buradayız. Ya siz neredesiniz Bay Böcek?”

NEDEN İMZA ATMADIN
“5393 sayılı Belediye Kanunu´nun 38. Maddesi sözleşme yapma yetkisini Başkan´a verir. Dolayısı ile sözleşme fesih yetkisi de Başkandadır. Yine aynı kanunun 34. maddesinde ise ihale veya sözleşme iptaline dair encümenin bir yetkisi yoktur. Antalya´nın menfaatleri diyerek güya emin olduğunuz bir konuda acaba niye sözleşme iptal yazısını kendiniz imzalamadınız? Yoksa bu konuda imza atmaktan sizi alıkoyan bir korkunuz mu var? Yok canım; siyasi emelleriniz için siz imza atmaktan kaçıp arkadaşlarınızı yakmazsınız. Öyle değil mi Bay Böcek?”

KONYAALTI’NDA SAHİL SAVAŞI

FİRMADAN TOPLANTI
Türel, karara sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, Alkoçlar İcra Kurulu Başkanı Turan Toprak da ihale iptali ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İhaleye 12 firmanın başvuru yaptığını, 11 firmanın ihaleye girmediğini belirten Toprak, “Kanunlara uygun bir ihaleye dahil olduk. İhale denetlendi, askıda kaldı ve ihalenin bizde kaldığı kesinleşti” dedi.

Haberin Devamı

GEREKÇEYİ BİLMİYORUZ
Toprak, şöyle devam etti: “Belediye yönetiminin değişiminin ardından belediye bize karşı değişik bir tutum içine girdi. Sürekli bir itham oluştu. Buna üst perdeden cevap vermedik. İşin siyasi tarafına hiç girmedik. Belediye, zarar ettiğine yönelik ve kamu yararı gözetilerek ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. Ancak bize gönderilen tebligatta ihalenin iptal gerekçesine yönelik basındaki bilgiler yer almıyor.”

LİNÇ KAMPANYASI
Belediyenin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savunan Toprak, “Bir kaos yaratılmak isteniyor. Kiracılarımızı toplantıya çağırmışlar. Toplantıda belediyenin genel sekreteri söze ‘Adını ağzıma almayacağım bir firma’ diye başlamış. Biz de Türkiye Cumhuriyeti şirketiyiz. Toplantıda elektrik borçları ödenmediğini söylemiş. Bir kuruş elektrik borcumuz yok. Linç kampanyası var. Biz Antalya’ya kötü bir iş yapmadık. Seçimden sonra bir defa dahi bizimle görüşmediler. Hukuksuz yollarla üzerimize geliyorlar. Mahkeme yoluna gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İLK BAŞVURU YAPILDI
Sorumlu oldukları alanın temizliği ve güvenliğini kendilerinin sağladığını vurgulayan Toprak, “Haksız fesihte çok ciddi tazminatlar ödenmek durumunda kalacak. Belediye başkan yardımcısı bir toplantıda ‘Tazminat ödeyerek halledecek gibiyiz’ demiş. Sanki kendi parasıyla tazminat ödeyecekler. O halkın parası. Demek ki insanlar böyle zengin ediliyor. Kötü firmalar için bu fırsattır. Kamu zararının kişilere rücu edilmesi söz konusu olduğu için Belediye Başkanı Böcek, tebligatı kendisi imzalamadı. Savcılığa, kiracılarımızın Büyükşehir Belediyesi’ne toplantıya çağrılıp, kullandıkları ifadelere yönelik suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

ZARARI YALANLADI
Sosyal medya hesabından çeşitli tablolar paylaşan Menderes Türel, toplam kiralanan proje alanının, belirtildiği gibi 1 milyon 100 bin metrekare olmadığını, 8 bin metrekare olduğunu, sahil yapım ihale bedelinin 254 milyon lira değil, 169 milyon 350 bin TL olduğunu kaydetti. Belediyenin Konyaaltı sahilinden iki yılda 15 milyon zarar ettiğine yönelik açıklamayı da yalanlayan Türel, yüklenici firmanın bugüne kadar belediyeye ödediği bedelin 20 milyon 979 bin lira olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı


BİRİM AYNI RAPOR FARKLI
Sosyal medya hesabından ihale sürecine ilişkin tablolar yayımlayan Türel, “Bizim dönemde yapılan Konyaaltı Sahili işletme ihalesini inceleyerek hukuka uygundur yazısı yazan Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi iki sene sonra ihalenin hukuka uygun olmadığına dair rapor tutmuş. Birim aynı birim, yöneticisi aynı, çalışanları aynı arkadaşlar. Allah sizi bildiği gibi yapsın Velhasıl gerçekten komiksiniz” dedi.

YASAYA UYMUYORDU
İhale iptalinin gerekçesi ile ilgili sosyal medya paylaşımı yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı: “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 19 Temmuz 2016 tarihinde aldığı, Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması kararına rağmen 254 milyon lira bedelle belediye tarafından inşa edilen ve belediyeyi 2 yılda 15 milyon lira zarara uğratan, mevzuat, yasa ve yönetmeliğe uymayan Konyaaltı Sahil projesi encümen kararı ile iptal edilmiştir.”

BAKMADAN GEÇME!