KONSEY'DEN MASKE UYARISI

Güncelleme Tarihi:

KONSEYDEN MASKE UYARISI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2020 09:14

Normalleşme süreciyle birlikte rehavelete kapılan yurttaşlar maske ve sosyal mesafe gibi önlemleri artık ihlal ediyor. Maske kullanım oranlarının yüzde 10’lara düştüğünü ortaya koyan Antalya Kent Konseyi, Antalya Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulu ve bakanlıklara sunduğu raporda pandemi sürecine yönelik yeni önlemler istedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Valiliği ve bakanlıklara, son dört ayda koronavirüs salgını kapsamında yapılan uygulamaları değerlendiren bir rapor sunan Antalya Kent Konseyi, virüsün yayılım riskine karşı yeni önlemler alınmasını istedi. Maske kullanım oranının yüzde 10 düzeyine düştüğünü belirten Kent Konseyi, restoran, kafe, bar gibi yerlerde Sağlık Bakanlığı’nın ve İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararlarına uyulmadığına dikkat çekti. Personelin maske takmadığı, hijyen kurallarına dikkat etmediği ve tek kullanımlık araç gereç kullanılmadığına değinen Kent Konseyi, yeterli denetimlerin yapılmadığını belirtti.

KONSEYDEN MASKE UYARISI

MASKE ZORUNLULUĞU GELSİN
Antalya Kent Konseyi’nin raporunda öncelikli öneriler şöyle yer aldı: “Kent merkezinde maske zorunluluğu getirilmeli ve yerel yönetimlerin ücretsiz maske dağıtması sağlanmalı. Toplu yaşam alanlarının denetimleri sıkı tutulmalı ve kural dışı uygulamalar tespit edilerek önlenmeli. Bazı kentlerde olduğu gibi Antalya İl Pandemi Kurulu toplantılarına başta Kent Konseyi olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları da katılmalı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!