KLİMA AÇMAYANA ‘300 BİLET’ CEZASI

Güncelleme Tarihi:

KLİMA AÇMAYANA ‘300 BİLET’ CEZASI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 09:23

40 dereceye ulaşan hava sıcaklığına rağmen toplu ulaşım araçlarında klima açmayan şoförlere yönelik kapsamlı denetim başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, keyfi olarak klima açmayan şoförlere 300 bilet ceza kesiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edenlerin ‘klima çilesi’ Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Vatandaştan gelen şikâyetleri değerlendiren, aynı zamanda mobil ekiplerle denetim yapan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi, bilinçli olarak klima açmayan şoförlere 300 bilet ceza kesiyor.

KLİMA KAPATANA CEZA KESİLDİ
0242 606 07 07 numaralı çağrı merkezine gelen şikâyetlerin anında değerlendirildiğini kaydeden Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Bu dönemde klima konusunda hayli şikâyet aldık. Ekiplerimiz tüm şikâyetleri sonuca ulaştırdı, gerekli cezalar kesildi” dedi.

SEFERLERİ KISITLANIYOR
Denetimlerin sadece şikâyet üzerine yapılmadığını vurgulayan Tonguç, “Mobil ekiplerimiz duraklarda periyodik denetimler yapıyor. Araçlara binip klimanın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Eğer klimada o an için arıza oluştuysa söz konusu araç klima tamir edilene kadar seferden çekiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KALİTEYİ DÜŞÜREMEZLER
Son dönemde toplu taşıma şoförlerinin akaryakıta gelen zamları gerekçe göstererek klima açmadığını vurgulayan Tonguç şöyle devam etti: “Şoför esnafının zor durumda olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir gerekçe toplu ulaşım kalitesinin düşürülmesini haklı çıkarmaz. O yüzden vatandaşımız bu gibi durumları çağrı hattımıza ihbar etmesini istiyoruz.”

KAPSAMLI DENETİMLER
“Ekiplerimiz sadece klima konusunu değil, araçların duraklarda durup durmadığını, araçların temizliğini, araçlara kapasite üzeri yolcu alınıp alınmadığını da kontrol ediyor. Amacımız Antalya halkına en kaliteli toplu ulaşım hizmetini verebilmek. Bunun için de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

VATANDAŞ İSYAN ETMİŞTİ
Hürriyet Akdeniz, toplu taşıma araçlarında yaşanan klima çilesini “OFFFFF yanıyoruz” manşeti ile kent gündemine taşımıştı. Yaşananlara isyan eden toplu ulaşım yolcusu Saniye Kocatepe, “Bu eziyeti denetlemeyenler eziyete ortak oluyor” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!