KIRCAMİ TARTIŞMASI FIRSATA DÖNÜŞSÜN

Güncelleme Tarihi:

KIRCAMİ TARTIŞMASI FIRSATA DÖNÜŞSÜN
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2018 11:32

Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin Kırcami imar planlarının mahkemece iptal edilmesinin ardından oda başkanları, bu yargı sürecinin bir fırsat olarak değerlendirilmesini istedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın yıllardır yılan hikayesine dönen Kırcami planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine meslek odaları prosedürlere uygun yeni bir planlama çağrısında bulundu. Antalya Şehir Plancıları Odası’nın başvurusuyla, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin yürüttüğü çalışmalarla hazırlanan imar planları iptal edilmiş, üst mahkeme süreci gündeme gelmişti.
Kırcami planlarının meslek odalarının desteğiyle yapmasının daha sağlıklı olacağını savunan Harita Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın, “Başa dönen bu süreç bir fırsata dönüştürülmeli. Mahkeme gerekçeli kararı da dikkatle analiz edilmelidir. Planlama kararlı politikalarla yürütülmeli” çağrısında bulundu.

BÖLGE DEĞİL KENTİN TÜMÜ

Ufuk Aydın, “Şehrin orta yerinde kalmış bu bölgenin nüfus projeksiyonu hesaplanırken ilçeyi baz almak yerine, kentin tamamı ile ilgili öngörü oluşturmak gerekir. Kırcami’nin halihazır haritası güncellenmeli, mülkiyet dokusu sadece tescilli tapular ile değil zemin kullanım analizi ile desteklenmelidir. Halk, mülakat, toplantı ve diğer iletişim kanalları ile bilgilendirilerek süreç mutabakat içinde yürütülmelidir. Belediyelerimizin yükümlülüğü halkın isteği doğrultusunda, parselasyon planıyla birlikte bir imar planı yapmaktır” dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin de plandaki yol ve kullanım alanlarının prosedürlere uygun hale getirilmesini istedi. Kırcami planlarının iptalini değerlendiren Şahin, “Alınan kararlar neticesinde gelinen noktada biz Kırcami bölgesinde seraların devamlılığını talep edemez hale geldik. Kırcami planları seçim öncesinde politik kararlarla onaydan geçirildi. Artık Kırcami’nin imara açılacağı aşikar. Ancak plandaki yol ve kullanım alanlarının prosedürlere uygun hale getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!