Kepez'e 'Hizmet Evi' geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kepeze Hizmet Evi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2020 12:45

Kepez'e 'Hizmet Evi' geliyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, Antalya'da bir ilk olan taziye evi uygulamasını 'Kepez Evi' projesine dönüştürüyor. Mahallelilerin sosyal etkinliklerini yapabileceği Kepez Evi projesinin ilki Şafak Mahallesi'ne kazandırılıyor.
Daha önce Hüsnü Karakaş, Güneş ve Çankaya mahallelerine taziye evi kazandıran Kepez Belediyesi, mahalle sakinlerinin sosyal etkinliklerini daha büyük bir alanda yapabilmesi amacıyla Kepez Evi projesini başlattı. Proje ilk olarak taziye evi talebi olan Şafak Mahallesi'ne yapılıyor. Kepez Belediye Meclisi'nin onayladığı imar planı revizyonu ile Kepez Evi'nin Şafak Mahallesi'nde yapılacağı alan oluşturuldu. Tesis, Ahmet Hamdi Akseki Caddesi üzerindeki yeşil alanda imar revizyonuyla oluşturulan belediye hizmet alanına inşa edilecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'da taziye evi uygulamasını başlatan ilk belediye olduklarına belirterek, "Şafak mahallemize taziye evi sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Taziye evi yapmakla birlikte mahallelinin çeşitli özel günlerinde de kullanabileceği daha geniş bir tesisi bölgeye kazandırıyoruz. Taziyelerin kabul edilebileceği, mahalle toplantılarının, değişik sosyal etkinliklerin, mevlitlerin düzenlenebileceği bir yer yapıyoruz. Adına da Kepez Evi diyoruz. Kepez Evi, artık mahallelerde yeni bir uygulamamız olacak" dedi.
Tütüncü, Kepez Evi kullanımı ve planlaması ile ilgili yetkinini belediye adına muhtarlarda olacağını belirtti. Başkan Tütüncü, ilk projenin 2021 yılı içinde tamamlanıp Şafak Mahallesi'nde hizmete sunulacağını, daha sonra projenin diğer mahallelerde de hayata geçirileceğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!