Kepez Yükseliş'e Emirgan Camii'nin benzeri yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kepez Yükselişe Emirgan Camiinin benzeri yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 12:30

Kepez Yükseliş'e Emirgan Camii'nin benzeri yapılıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, ilçeye Osmanlı dönemi mimarisi tarzında üçüncü camiyi de kazandırıyor. Dokuma Semtine yapılacak dini yapının mimarisi tarihi 'Emirgan Camii' olacak.

Cami, Yükseliş Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'nde, Özel OFM Hastanesi'nin yanında mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözülen alana inşa edilecek. Dini yapı, imar planı paftasında cami yeri olan 1400 metrekare alana yapılacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yükseliş Mahallesi'ne hayırsever desteği ile yapacakları caminin mimarisinin özel olacağını söyledi. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu: "Belediye olarak bazı camilerin yapılmasına öncülük ettik. Bazı camileri de kendimiz yaptık, yapıyoruz. Ama bu yaptırdığımız, öncülük ettiğimiz camilerin her birinde karakteristik bir mimari tarzı denedik. Yükseliş Mahallesi'nde yapılacak camide, 18 ve 19. yüzyıl Osmanlı'sında İstanbul'da merkeze uzak köylerde yapılan camilerin mimarisi tarzında ahşap ağırlıklı, kubbesiz, ahşap çatılı olacak. Üzerinde çalıştığımız cami modeli de Emirgan Camii'nin kendisi olacak."

Başkan Tütüncü, caminin yapımını, Kurban Bayramı'nın arife günü başlatmayı planladıklarını belirterek, "Camiyi, 2022'deki Ramazan ayının ilk teravih namazı ile ibadete açmayı hedefliyoruz" dedi.

CAMİNİN AVLUSU KÜTÜPHANE

Çevresi yeşil alan olan caminin avlusunda kütüphane yapacaklarını da aktaran Başkan Tütüncü, "Kütüphane çocuklarımıza, gençlerimize hizmet edecek. Onların ders çalışabilecekleri, binlerce kitaba ulaşabilecekleri bilgi ile aydınlanabilecekleri muhteşem bir kütüphane olacak" dedi.

EMİRGAN HAMİD-İ EVVEL CAMİİ'NİN ÖZELLİĞİ

Eemirgan Hamid-i Evvel Camii, İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Emirgan semtinde yer alan, Osmanlı Dönemi'nden kalma tarihi bir camidir. Tarihi İstanbul Boğazı'nın hemen kıyısında yer alan Emirgan Hamid-i Evvel Camii 1781 yılında I. Abdülhamit tarafından erken yaşta ölen şehzadelerinden Mehmed ve onun annesi Hümaşah hatun için yaptırılmıştı. Günümüzde daha çok Emirgan Camii olarak bilinir.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!