Kepez Antalyalıları Şakayık’la Buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Kepez Antalyalıları Şakayık’la Buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 14:06

HİSARÇANDIR MAHALLESİ’NDEKİ, KARABALÇIK MEVKİİNDE ARAÇLARINDAN İNEN DOĞASEVERLER, BURADAN EKİZCE YAYLASI’NA YÜRÜYÜŞE GEÇTİ. KATILIMCILAR, EKİZCE YAYLASI’NDA, EXPO 2016 ANTALYA'NIN SEMBOL ÇİÇEĞİ OLAN ŞAKAYIK’I DİĞER İSMİ İLE AYI GÜLÜ’NÜ GÖRME İMKANI BULDULAR.

Kepez Belediyesi’nin doğa yürüyüşü etkinliği, Hisarçandır bölgesinde Karabalçık, Tavşan Beleni ve Yemişli Pınar arasındaki 11 kilometrelik parkurda yapıldı.
Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği ve “7’den 70’e Herkese Spor” sloganıyla başlatılan doğa yürüyüşüne 90 kişi katıldı. Katılıcımlar, Beydağları’nın muhteşem manzarasındaki rotayı, doğa rehberi ve milli dağcı Ömer Faruk Gülşen’in liderliğinde yürüdüler. Hisarçandır Mahallesi’ndeki, Karabalçık mevkinde araçlarından inen doğaseverler, buradan Ekizce Yaylası’na yürüyüşe geçti. Katılımcılar, Ekizce Yaylası’nda, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği olan Şakayık’ı diğer ismi ile Ayı Gülü’nü görme imkanı buldular. Daha sonra Palamutlar mevkinden panoramik Beydağları manzarasını seyrederek yürüyüşlerini sürdürün grup, önce Çınarlı Dere ve sonra da Tavşan Beleni’ne vardı. Sorunsuz ve neşe içerisinde geçen yürüyüş, Yemişli Pınar’da sona erdi.
Katılımcılar, kendilerini doğa ile buluşturan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ederken, Kepez Belediyesi’nin doğa yürüyüşlerinin 16 Mayıs’ta Cinli Çay- Palamut Yaylası ve 30 Mayıs’ta ise Kocain Mağarası etkinlikleriyle devam edeceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!