Tefeci operasyonunda 9 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Tefeci operasyonunda 9 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2022 13:25

Tefeci operasyonunda 9 tutuklama

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde ve İstanbul'da tefecilik yaparak 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla yakalanan 9 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma istihbarat çalışması sonucu Antalya'nın Kemer ilçesinde ve İstanbul'da faizle borç para, senet ve çek kırdırma yöntemiyle haksız kazanç sağlayan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonrası şüphelileri tespit etti.

Yapılan incelemede galeri, manav ve araç kiralama firması işleten şüphelilerin hesabındaki para hareketi ve tapu kayıtları incelendi. Ekiplerin araştırmasında şüphelilerin 130 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Yapılan çalışma sonrası ekipler 28 Mart Pazartesi günü saat 07.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenledi. Antalya'da 9 ve İstanbul'da 2 adrese yapılan baskında 9 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ise 10 adet tapu senedi, 52 adet senet, 1035 adet fatura, makbuz ve satış sözleşmesi, 97 adet noter vekaletname ve satış sözleşmesi, 1 adet ajanda, 4 adet alacak verecek listesi, 1 adet kurusıkı tabanca ile tabancaya ait 28 adet mermi, el yazısı ile yazılmış adi sözleşmeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından Kemer Adliyesi'ne getirilerek hakim karşısına çıkarıldı. 9 şüpheli, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!