Kemer Belediyesi'nden Çamyuva'da altyapı çalışması

Güncelleme Tarihi:

Kemer Belediyesinden Çamyuvada altyapı çalışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 14:22

Kemer Belediyesi'nden Çamyuva'da altyapı çalışması

Haberin Devamı

 

KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi, Çamyuva Mahallesi'nde alt yapı çalışmalarını hız vererek vatandaşın yarasını sarıyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi Sarıören mevkii Hayıtlıgöl bölgesinde kış aylarında yaşanan su baskınlarından rahatsız olan vatandaşların sorununu çözüme kavuşturmak için çalışma başlatıyor. Geçen hafta yaşanan şiddetli sağanak nedeniyle su baskınlarının yaşandığı bölgede çalışma başlatan belediye ekipleri, en kısa sürede su baskınlarını önlemek amacıyla çalışmaları tamamlaması bekleniyor.
Bölgede inceleme yapan Başkan Topaloğlu'na, belediye başkan yardımcıları Emin Gül, Baki Yalın, belediye meclis üyeleri Ferhan Fidan, Hasan Ali Acar, İsmail Aka, Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle sorumlusu Özgür Şahin, ASAT yetkilileri ve vatandaşlar eşlik etti. Yapılan incelemede, bölgede etkili olan suyun başka bir yere tahliyesi için çalışmaların yapılacağı belirtildi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, inceleme sırasında bölgede yaşayan vatandaşların da önerilerini dinleyerek ortak bir çözüm bulma konusunda fikir alışverişi yaptıklarını söyledi. Konuyla ilgili teknik ekiplerin de inceleme yaptığını ifade eden Başkan Topaloğlu, iki aşamalı bir çözüm kararı verdiklerini belirterek, "Önce bölgenin sorununu çözeceğiz. Sonraki aşamada ise Orman Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak uzun vadeli kalıcı bir çözüm yapacağız. Teknik ekipler, haftaya salı burada çalışmalara başlayacak. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Kemer Kaymakamı Yücel Gemici ile bir görüşme yapacağız. Sayın Kaymakam ile resmi yazışmalar konusunda desteğini isteyeceğiz" diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın ise geçen hafta Hayıtlıgöl bölgesinde yaşanan su baskınları yaşandığını hatırlatarak, "Bu sorunun çözüm önerilerini arıyoruz. Suyun en fazla toplandığı noktada yağmur suyunun bacasının olmadığını tespit ettik. Amacımız daha önce yapılan yağmur suyu hattını devam ettirip, ilk etapta mahalle sakinlerinin su baskınlarını yaşamamalarını sağlamak. Burada 500'lük koruge borular döşeyerek suyu başka tarafa götürmek istiyoruz. Daha sonra resmi kurumlardan alınan izinler sonrası orman kenarından gelen suyu denize ulaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Mahalle sakinleri ise çalışmalarından ve ilgisinden dolayı Başkan Topaloğlu ile ekibine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!