Öğrenciler geri dönüşümü öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler geri dönüşümü öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 11:34

Öğrenciler geri dönüşümü öğrendi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Sabriye Toksoy Anaokulu'nun öğrencileri, 'İleriye Bak Geri Dönüştür' adlı projeyle atıkları sanata dönüştürdü.

Yeşilköy Mahallesi'ndeki Sabriye Toksoy Anaokulu'nun Çalışkan Arılar Sınıfı'nda öğrencileri çevre bilinci oluşturmak amacıyla, 'İleriye Bak Geri Dönüştür' adlı proje kapsamında etkinliklere katıldı. Alanya'dan 6, Aksu'dan 2, Serik'ten ve Kaş'tan birer olmak üzere Antalya'dan 10 anaokulunun yer aldığı projeye Kaş Yeşilköy Sabriye Toksoy Anaokulu'nun 12 öğrencisi, öğretmenleri Hilal Koyuncuoğlu ile katıldı.

2 ay süren proje hakkında bilgi veren Hilal Koyuncuoğlu, "Projeyle 3-6 yaş grubundaki öğrencilerimize çevre bilinci kazandırmak istiyoruz. Geri dönüşüm maddelerini yaptığımız etkinliklerde sanata dönüştürüyoruz. Amacımız sağlıklı ve yaşanılır çevre yaratmak, doğanın döngüsünü kavratmak. Projede öğrencilerimizle kağıt ve plastik geri dönüşüm, geri dönüşüm oyunları, atıklarla sanat eserleri yapma, oynama gibi etkinlik düzenledik. Sınıfımızda ve çevrede atık topladık. Kısa sürede öğrencilerimizde bu konularda, çevreye duyarlılık konusunda büyük bir değişim oluştu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!