MAKÜ'lü öğrencilere dalış eğitimi

Güncelleme Tarihi:

MAKÜlü öğrencilere dalış eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 10:21

MAKÜ'lü öğrencilere dalış eğitimi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri Antalya'nın Kaş ilçesinde dalış eğitimi aldı.

MAKÜ Sualtı Sporları ve Dağcılık Topluğu Başkanlığı, topluluk üyesi öğrenciler için Kaş'ta dalış eğitim turu düzenledi. İki gün süren dalış eğitimi turuna 20 öğrenci katıldı. Dalış eğitimi turuna katılanlara topluluk danışmanı Dr. öğretim üyesi Lokman Yünlü ve Topluluk Başkanı Osman Altuntaş rehberlik yaptı. Öğrencilere önce yat üzerinde teorik eğitim verildi. Ardından Kaş açıklarındaki uçak ve tank batığına, başka iki dalış noktası olmak üzere 2 gün boyunca dört dalış yaptırıldı.

Topluluk Başkanı Osman Altuntaş, "Topluluğumuz 2016 yılından bu yana dalış konusunda hiçbir faaliyette bulunmamıştı. İlk kez bir dalış turu düzenledik. Dalış turuna katılan arkadaşlarımıza öncelikle sualtı canlılığı ve sualtı kuralları hakkında bilinç kazandırdık. Ardından uluslararası geçerliliği olan 'CMAS 1 Yıldız Dalgıç' eğitimi verdik. Arkadaşlarımız dalış turundan çok mutlu döndü. Diğer üyelerimiz de bir sonraki dalış turunu sormaya başladı. Katkıları için üniversitemize de teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!