Kaş'ta Sualtı Sanat Parkı kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Kaşta Sualtı Sanat Parkı kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2020 10:25

Kaş'ta Sualtı Sanat Parkı kurulacak

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Likya- Kaş Sualtı Sanat Parkı kurulacak. Proje Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKA) hibe alamaya hak kazandı.

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, BAKA, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi ve Kaş Sualtı Derneği işbirliğinde kurulacak Likya- Kaş Sualtı Sanat Parkı projesinin BAKA'dan alacağı hibenin sözleşmesi, Kaymakam Bülent Karacan ve BAKA yetkilileri arasında Antalya'da imzalandı. Projenin toplam bedeli 1 milyon 600 bin lira olacak. Bir miktarı BAKA tarafından hibe olarak karşılanacak. Likya- Kaş Sualtı Sanat Parkı, Kaş Limanağzı'nda kurulacak. Projenin sanat danışmanlığını Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve sanatçı Tufan Dağıstanlı, koordinatörlüğünü ise Bicter Kaya yürütüyor.

Kaymakam Bülent Karacan, "Kaş, dalış turizminde bir dünya ve Türkiye markası. 38 aktif dalış noktası var. Bunların başında MÖ 1300 yılında battığı belirlenen Uluburun batığının replikası, 2. Dünya Savaşı'nda düşen İtalyan uçağı, 2009 yılında Türk Hava Kuvvetleri envanterinden çıkarılarak batırılan D- 47 kargo uçağı ve en son olarak Türk Kara Kuvvetleri envanterinden çıkarılarak geçen yıl batırılan bir tank yer alıyor. Kaş, Limanağzı mevkiinde kurulacak olan Likya- Kaş Sualtı Sanat Parkı ile Kaş'ın dalış turizmine çok önemli bir destinasyon kazandırıyoruz. Park aynı zamanda sualtı canlıları için yapay bir resif alanı olacak. Üç yıldır hazırlık çalışması yapılan sanat parkı, bu turizm sezonu öncesi yaşama geçirilecek. Likya'nın unutulmuş, kaybolmaya yüz tutmuş eserlerinin mitolojik bir konseptle heykelleri yapılacak. Heykeller sualtında sergilenecek. Park yaşama geçtiği zaman, Kaş'ın dalış turizmine olan ilgi artacak. Özellikle yabancı dalışçılar için dünyada örneği az olan bir destinasyon oluşacak. Projeye katkı sunan BAKA; Kaş Belediyesi, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, Kaş Sualtı Derneği ve projeyi hazırlayan, emek harcayan proje ekibine teşekkür ediyorum" dedi.^

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!