Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kaşta fidanlar toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2020 10:13

Kaş'ta fidanlar toprakla buluştu

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nce düzenlenen fidan dikim etkinliği, Kaş'a bağlı Kınık Mahallesi D- 400 karayolu kıyısındaki bir alanda yapıldı. Etkinliğe Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bekik, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları, orman işçileri ve Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nden 50 öğrenci katıldı.

Etkinlikte, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alana, tüplü olarak orman fidanlıklarında yetiştirilen 250 keçiboynuzu (harnup), 250 defne, 50'si normal boyda, 5'i büyük 55 servi ağacı olmak üzere toplam 555 fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlikte Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına birer büyük protokol ağacı dikimi gerçekleştirildi. Dikilen fidanlar, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından sulandı.

İlk fidanı öğrencilerle birlikte diken Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, "Kaşlılar olarak doğal olarak zengin olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Kaş'ın yüzde 70'i orman ve değişik bitki örtüsüyle kaplı. Bitki çeşitliliği açısından deniz kenarındaki sıfır noktadan 2 bin 500 metreye kadar bitki ve ormanın olduğu bir coğrafyadayız. Bugün de bu zenginliğimizi artıracak 555 fidanı toprakla buluşturduk. Bu fidanlar hepimizin, ülkemizin geleceği olacak. Çok güzel bir nokta seçilmiş. Bu fidanlar 4- 5 yıl sonra burayı güzelleştirecek. En önemlisi gelir sağlayacaklar" dedi.

Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Kalkan Süleyman Yılmaz Anaokulu öğrencilerinin katıldığı, Kalkan Orman Bölge Şefi Aydın Ersoy'un organize ettiği ayrı bir fidan dikim etkinliği de gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!