Gömbe Yaylası'nda iki mevsim

Güncelleme Tarihi:

Gömbe Yaylasında iki mevsim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2020 11:51

Gömbe Yaylası'nda iki mevsim

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Türkiye'nin en güzel yaylalarından Gömbe Yaylası'nda iki mevsim bir arada yaşandı. Gömbe Yaylası ve çevresinde sonbahar renkleri hakim olurken, zirvelere yağan kar kışın müjdecisi oldu.

Gömbe Yaylası ve çevresinde sıcak giden havalar nedeniyle, sonbahar geç geldi. Kasım ayı başından bu yana yaylada sonbahar renkleri oluşmaya başladı. Gömbeliler sonbaharı yaşarken, Batı Antalya'nın en yüksek tepesi olan Akdağ'a yağan kar kış mevsiminin müjdecisi oldu. Akdağ'ın 3204 metredeki zirvesi Uyluk Tepe'den başlayarak, Akdağ'ın 1400 metre yüksekliğine kadar her taraf beyaz örtüyle kaplandı. Birçok kişi telefona sarılarak Akdağ'ın beyaz örtüsünü görüntüledi. Akdağ'ın eteklerindeki Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi de karla kaplandı.

Akdağ'ın beyaz örtüsünü fotoğraflayan İbrahim Ekinci, "Gömbe Yaylası'nın her yeri, sonbaharın kahverengi, sarı renklerinin tüm tonları ile kaplandı. Dün sabah uyandığımızda Akdağ'ın her yerinin yaz mevsimi sonrası ilk kez sisle kaplı olduğunu gördük. Sisin azalması ile öğleden sonra Akdağ'ın beyaz örtüye büründüğünü gördük. Muhteşem bir manzarası vardı. Gömbe'de iki mevsim bir arada" dedi.

Gömbeli Arzu Tural da "Bir gün önce sonbahar renkleri içinde fotoğraf çekmiştim. Bugün de Akdağ'ın beyaz örtülü muhteşem görüntüsünü kısa da olsa gördük. Akdağ doğal rengine büründü. Dileğimiz kar yağışının bu yıl çok olması. Çünkü kaynaklarımız kurudu. Su zengini diye adlandırılan Gömbe Yaylası su fakiri olmak üzere. Bu kış bol kar yağsın istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!