Gömbe Yaylası ve Akdağ karla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gömbe Yaylası ve Akdağ karla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 11:59

Gömbe Yaylası ve Akdağ karla buluştu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası ve Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ'a kar yağdı.

En son geçen yılın aralık ayında kar yağışının Akdağ'da dün sabahtan geceye kadar kar yağdı. Kar 1200 metre yüksekliğindeki Gömbe Yaylası'na kadar indi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santime kadar ulaşırken, Gömbe Yaylası içinde ise 3- 4 santimde kaldı. Gömbe Yaylası'nın güneyinde bulunan Yuvalıca Yaylası ve Sinekçi Beli'ne de kar yağdı. Bölgede yağan kar çok güzel manzaralar oluşturdu. Kar yağışı, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge üreticisini sevindirdi.

Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Karakehya, "Yeterli olmasa da nihayet kar yağdı. Bu mevsimde Akdağ'da en az 2 metre kar oluyordu. Bu yıl geçen yılın aralık ayında yağan kardan sonra ocak ayının ilk günlerinde çok az kar serpintisi oldu. Karın daha çok yağması gerekiyor. Yeterli kar yağmazsa bölgedeki üreticilerimizi, meyve bahçelerimizi kuraklık tehlikesi bekliyor. Şu anda hava açtı ve kar yağışı yok. Hafta sonuna kadar da yağış gözükmüyor. Yeni kar yağışını umutla bekliyoruz. Ama en önemlisi bu yağan karla Akdağ, kış mevsimindeki doğal rengine ve güzelliğine büründü" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!