Akdağ kara hasret kaldı

Güncelleme Tarihi:

Akdağ kara hasret kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2021 11:00

Akdağ kara hasret kaldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- TÜRKİYE'nin birçok yerinde kar yağışı etkisini gösterirken Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Batı Torosların en yüksek ikinci dağı olan Akdağ, kara hasret kaldı. Bölgede yaşayanlar ise kuraklığa karşı umutla yağacak karı bekliyor.

Kaş'taki Gömbe Yaylası ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Akdağ, 3024 metre yüksekliğiyle Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi. Akdağ'ın 2500 metreden sonraki bölümlerinde çok az kar görülüyor. Son günlerde Türkiye'nin her yerinde yağan kar, Akdağ'a uğramadı. Akdağ'ın hayat verdiği Gömbe Yaylası'nın hemen üstünde ve Akdağ'ın eteklerindeki Uçarsu ve Yeşilgöl ile Seydikemer tarafında Akdağ'ın beslediği Eşen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay'ı büyük bir tehlike bekliyor.

Denizden 1800 metre yüksekliğindeki Gömbe Yaylası'na ise bu yıl hiç kar yağmadı. Gömbe'de yaşayanlar, "Aralık ayında Akdağ'ın 1600 metre eteklerine kadar bir kar yağdı, ardından bu kar eridi. Şu anda 1000 metreden başlayarak bölgede kar olması gerekiyordu. Özellikle kara kışta yağan karın her yeri doldurması gerekiyordu. Ama ne yazı yağmadı. Böyle giderse su kaynakları kuruyacak. Ovadaki meyve bahçelerini, seraları büyük bir tehlike bekliyor. Bu topraklara kar yağmalı ve toprak kendini yenilemeli ki toprağın verimi artsın. Umudumuz bundan sonra yağacak karda. Umutla yağacak karı bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!