KARNEYE BİR ‘AFERİN’ DAHA YAZALIM

Güncelleme Tarihi:

KARNEYE BİR ‘AFERİN’ DAHA YAZALIM
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 09:13

Freni patlamış kamyonlar gibi yokuş aşağı kayan Alanyaspor, Bülent Korkmaz’ın dümene geçmesi, yeni transferlerin hızlı adaptasyon ve form tutmalarıyla çok çarpıcı bir dönüşüm yaşadı…

Haberin Devamı

Peşpeşe gelen Giresun, Galatasaray, Kasımpaşa galibiyetleri ile bir anda düz yola çıkıvermişti Alanyaspor. Bu süreçte Trabzonspor maçının, kazanılan ivmenin sürdürebilirliği yönünde büyük önemi vardı. Alanyaspor, Süper Lig’in en üst segment rakibi karşısında kantara çıktı. Turuncu-Yeşilliler, Karadeniz deplasmanından çıkardığı tek puanla, ligin saygıyı hak eden bir ekibi olduğunu belgeledi.

SAVUNMA DİSİPLİNİ, SABIRLI FUTBOL
Alanyaspor adına, bu müsabakanın bir diğer kritiği, Korkmaz’ın yerleştirmeye çalıştığı yeni sistemde bir karakterini en belirgin biçimde ortaya koymasıydı: Sabır… Oyunun ilk ve son çeyreklerini göz önüne getirelim… İlk 15’de Trabzon basıyor, bunaltıyor, defans kale savunmasında tam disiplin, alan, rakip paylaşımı ve disiplininden asla taviz vermiyor. Bu sert darbeli başlangıçta Corneilus, Djaniny ve Bakasetas’lı çullanmada, atakları kaleci Serkan başta, Awaziem, Milunovic, Borja ve Juanfran püskürtüyordu. Son bölümde, Hüseyin’in çift sarı kartla ihracına karşın 3 puan için saldıran Trabzonspor karşısında da aynı dirençli toplu defans tablosunu izliyoruz. 90+’larda açılan bir çift savunma gedikleri Edgar Ie’nin kafa vuruşlarında ise kaleci Serkan Kırıntılı sahneye çıkıyor deli kurtarışlarıyla kalesini kapatıyordu.

Haberin Devamı

GÖBEKTEN OLMAYINCA, KANAT ATAKLARI
Ligde 7. haftanın kapanış maçı, Trabzonspor cephesinde çok daha büyük anlam taşıyordu. Kazanırsa liderlik tahtına kurulacaktı!.. Bu bonus, Trabzonspor’un gol iştahını kabarttı, Alanyaspor ise genel anlamda kalesini çift kilitle kapattı. Bordo-Mavililer ilk anlarda merkezi atakları deniyor, top daha ceza sahasına ulaşmadan pozisyonlar eriyordu. Gole göbekten ulaşamayacağını kavrayan evsahibi, neredeyse tüm ataklarını kanatlara yaymak zorunda kaldı. Edgar, İsmail Köybaşı, Hamsik, Djaniny ve Nwakaeme ile piston gibi kanat bindirmeleri yapan Trabzonspor, savunmasını riske ediyordu.

DAVIDSON’UN PASI, DIEDHIOU’NUN BİTİRİŞİ
İşte Davidson’un, Diedhiou’nun sağ çapraz depar yoluna uzattığı meşin yuvarlakla kazandığı gol, bir fatura kesim enstantanesiydi. Çok geçmeden Bakasetas’ın soldan kullandığı serbest atışta, kule Cornelius’un kafası fatura iadesi oluverdi. Alanyaspor’un eldiveni, gole en yakından bakış atan, bir çift çaresiz göz olacaktı!.. Altı pas önünde yaşanan bu kafa golünde top, maçın kahramanı kaleci Serkan’ın erişim alanının dışındaydı...
Alanyaspor’un 3 maçlık seri galibiyet zinciri kopsa da yenilmezlik serisine 4. halka eklendi. Transfer bonkörü avangartlı Süper Lig’imizde, çetin rakibin evinden puan çıkaran turuncu-yeşillileri, yine haftanın karlı takımlar safına konuşlandırıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!