KAPI ÖNÜNDE KORONA OYUNU

Güncelleme Tarihi:

KAPI ÖNÜNDE KORONA OYUNU
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2020 09:52

Koronavirüs salgınını fırsat bilerek yeni yöntemler geliştiren dolandırıcılara karşı vatandaşı uyaran Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı avukat İbrahim Güllü, “Vatandaşa maske ve kolonya verdikten sonra boş kağıtlara imza attırıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerine kapanan vatandaş, kapı kapı gezen dolandırıcıların hedefinde. Salgın tehlikesinin yarattığı zor koşulları fırsata çevirmeye çalışan duygu simsarları ve sahte pazarlamacılar, farklı yöntemlerle vatandaşı tuzağa düşürmeye çalışıyor.

RESMİ YOLLARI SEÇİN
Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı avukat İbrahim Güllü, “Vatandaşa maske ve kolonya verdikten sonra imza istiyorlar. İmzalattıkları kâğıtlar boş senet veya borç kâğıtları oluyor. Vatandaş imza attığı belgeyi iyi okumalı ve mutlaka örneğini almalı. Ayrıca kanunlarda bağış toplama usulleri ve kimlerin bağış toplayabileceği bellidir. ‘Komşu yada yakınımız hasta’ diyerek insanlarımızın insani duygularını kullanıp para toplayan kişilere de dikkat edilmeli. Tedbir için tüm bağışlar ve yardımlar resmi yollardan ve kurumlar üzerinden yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı

SAHTE HESAPLAR, TAKLİT SİTELER
Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz de sosyal mecralarda Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın ismiyle açılan sahte hesaplara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Gündüz, şöyle konuştu: “Toplumun hassasiyetlerinden yararlanan kişi veya kişiler gündeme göre yeni yöntemler geliştirip haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Salgın döneminde de bu tür olaylarla maalesef karşılaşıyoruz. Lütfen uyanık olalım. Resmi kurumların duyurularını doğru mecralardan takip edelim.”

KOMŞU BAHANESİNİ YUTMADIM
Salgın döneminde ekonomik zorluk yaşayan kişileri öne süren dolandırıcıların kapı kapı gezdiğini aktaran Bahçelievler Mahallesi sakini Eda Uzun, “Kapımızı çalan kişi yan komşumuz olduğunu söyledi. Eşi esnaf olan bir kişi için para topluyorlarmış. Tavrı inandırıcı gelmediği için para vermedim. Sorgulama yaptığımda mahalle sakinlerinin böyle yardım organizasyonu falan yapmadığını öğrendim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!