KAPASİTE ÇAĞRISI

Güncelleme Tarihi:

KAPASİTE ÇAĞRISI
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 09:05

Yabancı turistlere deniz turu yasağının kalkması yüzleri güldürdü. Teknelerin sezona hazır olduğunu söyleyen Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, yüzde 50 kapasite kısıtlamasına çözüm istedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin gözde koylarının bulunduğu güney sahil bandında deniz turizmine yönelik yoğun bir hazırlık var. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun yabancı turistlere yönelik tur teknelerini sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutması sezon hazırlıklarını hızlandırdı. Turizm sezonu hazırlık kapsamında marina ve çekek yerlerinde yapılan bakım-onarım çalışmaları da kısıtlamadan muaf olacak. Karar deniz turizmiyle uğraşanların yüzünü güldürdü.

MEMNUN EDİCİ BİR KARAR
Kararın memnun edici olduğunu söyleyen Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, “Uzun süredir bu konuda mağduriyetimizi ve çözüm yolu bulmak adına isteklerimizi Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere tüm ilgili birimlere iletiyorduk. Son kararlar ile denizcilerimiz şimdi daha rahat bir çalışma imkânı bulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAPASİTE SINIRI ESNETİLSİN
Teknelerde geçen sezonda uygulanan ve bu yıl devam eden yüzde 50 kapasiteyle çalışma kısıtlamasının da esnetilmesini isteyen Çetin, şunları kaydetti: “Tur otobüsüyle gelen 45 civarında turistin aynı teknede tura çıkarılabilmesi için 90 kişilik tekneye ihtiyaç oluyor. Ancak teknelerin çoğu 70-80 kişilik olduğu için tekne işletmecileri çözümsüz kalıyor. Turla gelen turistleri aynı teknede tekne turuna çıkaramıyorlar. Tek rehberle gelen turist gruplarını iki ayrı tekne turuna da bölemiyorlar. Pandemi sürecinde açık havadaki ortamların kapalı ortamlara oranla daha az riskli olduğunu gördük. Bu kural biraz esnetilebilir.”

ARTIK DENİZE AÇILABİLİRİZ
Pandemi deneyiminden sonra insanların doğayla iç içe turizm modellerine yöneldiğini kaydeden Çetin, “Normalleşme sürecinde tekne turları ve mavi yolculuklarda bir talep artışı yaşanması bekleniyor. Şu anda güney sahil bandındaki tekneler yeni sezona hazırlanıyor. Yat ve teknelerin bakımı büyük ölçüde tamamlandı" dedi.

BAKMADAN GEÇME!