KALYON AİLESİNE DEVLET EL UZATACAK

Güncelleme Tarihi:

KALYON AİLESİNE DEVLET EL UZATACAK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 10:27

Hürriyet'in gündeme getirdiği 2 yıldır parkta yaşam savaşı veren Kalyon ailesine devlet eli uzandı. Konyaaltı Kaymakamı ve Muratpaşa Kaymakam Vekili Kamil Köten, “Öncelikle aileye maddi destek yapılması yönünde çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Muratpaşa ilçesi Yavuz Özcan Parkı’nda yaşam mücadelesi veren Kalyon ailesine Muratpaşa Kaymakamlığı sahip çıktı. Hürriyet Akdeniz’de, “Parktan evde yaşam savaşı” manşeti sonrası harekete geçen kurum yetkilileri, ailenin durumuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlattı. 

GEREKEN YAPILIYOR
Kalyon ailesinin durumuyla ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Konyaaltı Kaymakamı ve Muratpaşa Kaymakam Vekili Kamil Köten, “Ailenin durumunu mercek altına aldık. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konuyla yakından ilgileniyor. Öncelikle aileye maddi destek yapılması yönünde çalışıyoruz. Ayrıca parkta yaşayan çocuğumuz ile ilgili araştırmalar sürdürülüyor. Devlet kurumları sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacak” dedi.

NE OLMUŞTU?
Pandemi döneminde işsiz kaldığı için 4 yaşındaki oğlu ve eşiyle birlikte 2 yıldır parklarda yaşam mücadelesi veren Mehmet Kalyon, “Koah ve tüberküloz hastasıyım. Buna rağmen çalışmaktan geri durmadım. Ama pandemi bütün düzenimizi alt üst etti” derken, anne Aynur Kalyon ise “Kim böyle bir hayat yaşamak ister. Biz çalışmak yeniden ev sahibi olmak için elimizden geleni yapıyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!