KALEİÇİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Güncelleme Tarihi:

KALEİÇİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 10:05

Her yıl dünya kültürlerini buluşturan Kaleiçi Old Town Festivali, 5’inci yılında ‘Çevrimiçi Buluşma’ etkinliğiyle katılımcılara merhaba dedi. ‘Kalbimizdesin Kaleiçi’ sloganıyla düzenlenen geceye dünyanın farklı yerlerinden canlı bağlantılarla katılan belebiye başkanları dostluk ve barış mesajları verdi.

Haberin Devamı

MURATPAŞA Belediyesi’nin her yıl dünyanın her yerinden antik şehirlerin temsilcilerini Antalya’da ağırladığı Kaleiçi Old Town Festivali, pandemi koşulları nedeniyle bu kez online olarak gerçekleştirdi. ‘Kalbimizdesin Kaleiçi’ sloganıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen festival, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde kokteylle başlayıp 8 şehrin yerel yöneticileriyle canlı bağlantılar, Kaleiçi’ni anlatan kısa filmler ve Trio Patara adıyla sahnelenen müzik dinletisiyle devam etti. Davetliler festivale, Kaleiçi’nin sembol yapısı olarak kültür merkezinin bahçesine yerleştirilen Üç Kapılar replikasından geçerek katıldı.

DEĞERLER FESTİVALİ
Geçmiş yıllarda renkli korteji, dans ve tiyatro gösterileri, söyleşileri ve konserleriyle şehrin sokaklarını canlandıran festivali bu yıl Kovid-19 koşulları nedeniyle ‘Çevrimiçi Buluşma’ olarak organize ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Her yıl bir öncekinden daha fazla kenti Antalya’da buluşturduğumuz Kaleiçi Old Town Festivali, bir değerler festivali. Kuvvetli bir içeriği ve özü var. İnsanlık sürdüğü sürece, dünyada barış ve kardeşliği güçlendirmek üzere bu tip güzel etkinlikler devam etsin temennisiyle 5’inci festivalimiz kutlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

8 ŞEHRE CANLI BAĞLANTI
Canlı yanında festivale bağlanan İtalya Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi, “Zor bir dönemden geçiyor olsak da organizasyonunuz sayesinde bir araya gelme fırsatı bulduk. Tarihi mirasımızı, bilgi birikimimizi ve tanışıklığımızı kullanarak köprüler yaratıp sorunlarımıza çözüm olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Çekya Prag 6’dan Belediye Başkan Yardımcısı Jakub Starek, “Geçen yıl peri masalı gibiydi. Anılarım bende devam edecek” derken Ukrayna Liviv’den Lviv Miras Bürosu temsilcisi Denys Bulavin, pandemiye rağmen festivalde yer alabilmenin büyük bir zevk olduğunu söyledi.

BARIŞ VE DOSTLUK MESAJLARI
Rusya’nın Rostov on Don’ kentinden Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Maria Krylosova, “Online bile olsa bir araya gelmek ve kültürel mirası koruma yolunda işbirliğimizi devam ettirmek önemli” diyerek festivali selamlarken Hırvatistan Lepoglava’dan Belediye Başkan Yardımcısı Hrvoje Kovac, “Geleceğin temeli kültür ve insandan geçiyor. O nedenle hepimiz bir olmalıyız” dedi. Slovakya Levoca’dan Baş Denetçi Lucia Babejova barış ve dostluk mesajlarını gönderirken KKTC’den Girme Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise davet için teşekkür etti ve “En kısa zamanda kültürel alışverişlerimiz el ele, kol kola devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

KALEİÇİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

FREUD OLSA GURUR DUYARDI
Kültür, tarih ve sosyal mirası geleceğe taşımak için dayanışmanın öneminden bahseden Çekya Pribor Belediye Başkanı Jan Malik ise sürpriz bir konukla festivali izleyenleri selamladı. Psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un doğduğu kentten canlı bağlantıya katılan Malik, misafir ettiği Sigmund Freud’un büyük torunu ve dünyaca ünlü ressam Lucian Freud’un kızı heykeltıraş ve enstalasyon sanatçısı Jane McAdam Freud’u yayına aldı. Festivali muazzam bir fikir ve dünya kültürüne de önemli bir katkı olarak değerlendiren Jane McAdam Freud ise şunları söyledi: “Eğer Sigmud Freud yaşıyor olsaydı bununla gurur duyardı. Zor zamanlar, oturup düşünmek için önemli bir fırsat. Bu gibi etkinlikleri ileri taşıyabilmek, kendimizi daha anlamak ve diğerlerini de daha iyi anlamak için içinden geçtiğimiz bu durumu bir fırsat bilelim.”

Haberin Devamı

TRİO PATARA DİNLETİSİ
5’inci Kaleiçi Old Town Festivali, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı, Sankyo Flüt Artisti Doç. Lelya Bayramoğulları ve Antalya Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Soprano Nurdan Küçükekmekçi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası solo arp sanatçısı Aslıhan Güngör’den oluşan Trio Patara dinletisiyle sona erdi.

MUHİTTİN BÖCEK’E İTHAF EDİYORUZ
Festivali, yakalandığı Kovid-19 sonrası tedavisi yoğun bakımda devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ithaf eden Başkan Uysal, “Kaleiçi Old Town Festivalimizin 5’incisini, gecemizi şuan hastanede yatmakta olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ithaf ediyoruz. Biran önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!