Dağcılar Likya Yolu'nda

Güncelleme Tarihi:

Dağcılar Likya Yolunda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 10:34

Dağcılar Likya Yolu'nda

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - Bursa'da faaliyet gösteren Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübü üyeleri, Likya Yolu'nda yürümek için beşinci kez Antalya'ya geldi.

28 kişinin katıldığı Likya Yolu Yürüyüşü, Kaş'tan başladı. Farklı mesleklerden tamamı profesyonel dağcı olan kulüp üyelerinin yürüyüşü, 8 gün sürecek. Kaş'tan Finike'ye kadar olan 100 kilometrelik yürüyüşe, Bursa Sınır Tanımayan Dağcılar Kulübü Başkanı Ethem Kuruçay rehberlik yapıyor. Ethem Kuruçay, beşinci kez Likya Yolu'nda yürümek için geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Kaş'ta kurduğumuz kampın birinci gününde Kaş- Limanağzı etabını yürüdük. İkinci gün Kaş Limanağzı- Üzümlü İskelesi etabını, üçüncü gün Üzümlü İskelesi- Sıçak Koyu etabını yürüdük. Dördüncü gün Kekova Bölgesi'nde kamp yaptık. Yörenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdik. 5'inci gün Kekova'da yaptığımız tekne türünün ardından Üçağız- Demre Çayağzı etabını yürüdük. Altıncı gün Demre'nin Çayağzı Limanı'nda kamp kurduk. Myra ve Andriake Antik Kentleri ile Likya Uygarlıkları Müzesi'ni geziyoruz. Altıncı gün Demre - Alakilise etabını, sekizinci gün Alakilise - Finike etabını yürüyerek, yürüyüşümüzü tamamlayacağız."

Gelecek yıl yine Likya Yolu'nda yürümeye geleceklerini aktaran Kuruçay, "Biz hızlı yürümüyoruz. Yürüdüğümüz bölgenin tarihini, doğasını, kültürünü özümseyerek, görüyoruz, inceliyoruz. 120 kişilik ekibiz. Her hafta sonu Bursa'da bir rotada yürüyoruz. Her yıl yılda bir kez uluslararası bir etkinlik düzenliyoruz. Afrika'da Klimanjora Dağı'na, Asya'da Everest Dağı'na, Güney Amerika'da And Dağları'na zirve yaptık. Moğolistan bozkırlarında, Fas çöllerinde yürüdük. Biz kültürleri inceleyen bir ekibiz" dedi.

Daha önce dört kez Likya Yolu'nda yürüdüklerini Kaydeden Ekrem Kuruçay, "İlk üç yıl Fethiye Ovacık - Kaş, dördüncü yılda Adrasan- Göynük etaplarında yürüdük. Likya Yolu'na gelmeye devam edeceğiz. Çünkü Likya Yolu, dünyada tarihin, doğanın, denizin ve farklı kültürlerin iç içe olduğu ender bir yürüyüş yolu. Burada zengin bir bitki topluluğu var. Her yer Likya, Roma, Bizans uygarlıklarının tarihi kentleri ve kalıntıları ile dolu. Adım attığınız her yer tarihle dolu. Üyelerimiz bu yolda yürümekten çok mutlu. Bu yolda yürümek bir ayrıcalık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!