Kadınların okuma yazma aşkı

Güncelleme Tarihi:

Kadınların okuma yazma aşkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 12:06

Kadınların okuma yazma aşkı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin Gebizli Kadın Danışma Merkezi'nde açılan okuma yazma kursuna devam eden farklı yaş grubundan kadın, okuma yazma öğreniyor.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'nın sosyo-ekonomik ve kültürel olarak en kısıtlı bölgesi, Zeytinköy ve çevre mahallerine yönelik çalışan Gebizli Kadın Danışma Merkezi'nde okuma yazma kursu yaklaşık 4 ay önce başladı. Yaşları 20'den 60'a onlarca kadın birbirinden farklı nedenlerle bu kurslara başladı.

'EVİME DÖNMEK İÇİN YARDIM BEKLEDİM'

Nergis Gözekçi, 65 yaşında. Gebizli Kadın Danışma Merkezi'nin ilk öğrencilerinden biri. Daha önce iğne işi, nikah şekeri, takı yapımı kurslarına da katıldı. Okuma yazma kursu açıldığı anda kayıt oldu. 4 aydır aksatmadan derslere devam ediyor.

Gözekçi, okuma yazma bilmediği için evine döneceği otobüs numarasını okuyamadığını, bu nedenle biri yardım etsin diye uzun süre beklediği günler yaşadığını söyledi. Şimdi kendisi için hayatın değiştiğini anlatan Gözekçi, şunları söyledi:

“Bizlere bu imkanı sağladığı için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a çok teşekkür ederim, Allah hepsinden razı olsun. Yeni şeyler öğrendikçe çocuk gibi seviniyorum. Çok sevinçliyim, tekrar 7 yaşında olsam da ölene kadar okusam. Her sene gelip, kendimi geliştirmek için devam etmeyi düşünüyorum.ö

'HEP BOYUN EĞDİM'

Necibe Dilmaç, 40 yaşında. Kursa yaklaşık 1.5 ay önce başladı. Okuma yazma bilmediğimi için çok zorluklar çektiğini anlatan Dilmaç, “Benim adıma hep başkaları karar verdi, hep boyun eğdim, hep üzüldüm. Tüm bunlar için gerek duydum" derken, tahtaya da 'Hayatımı değiştirmek için geldim' diye yazdı. Dilmaç, okuma yazma kursunda geçen 1.5 ay gibi kısa bir sürenin bile kendisini 'Yeniden dünyaya gelmiş gibi' hissetmesine yettiğini belirterek "Çok mutluyum. Bambaşka oldu, gerçekten hayatım değişti" dedi.

MİNİK DEFNE'YLE GELDİ

Hatice Yılmazer, 27 yaşında. 2 çocuk annesi. O da kursun ilk öğrencilerinden. Oğlunu okula yollayıp 11 aylık kızı Defne'yi kucağına alarak 4 aydır aksatmadan her derse katıldı. “Bazen uyuttum, bazen emzirdim ama dersime devam ettim. Zaman zaman hasta oldular yine de geldim, bütün zorluklara rağmen bırakmadım" diyen Yılmazer, çocukları için okuma yazma öğrendiğini söyledi. Yılmazer bir de ehliyet alıp araba kullanmak istiyor.

OLAĞANÜSTÜ BİR DUYGU

Gebizli Kadın Danışma Merkezi'nde okuma yazma derslerini veren gönüllü öğretmen Füsun Turan, burada yaşadıklarını, "İnsanların hayatına dokunmak, olağanüstü güzel bir duygu, Zeytinköy'de bu fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Öğrencilerimle birlikte bir aile olduk. Öğrencilerimin, kendi içlerinde çok büyük hedefleri var. Hepimiz çok mutluyuz. Muratpaşa Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diyerek anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!