Kadınlar farkındalık için bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar farkındalık için bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2021 13:16

Kadınlar farkındalık için bir araya geldi

Haberin Devamı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - TÜRK Kadınlar Birliği Derneği (TKB)tarafından yürütülen 'Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz' projesinin Antalya'da yapılan 1'inci izleme çalışmaları tamamlandı. 35 ilde yürütülen proje faaliyetleriyle kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanarak uluslararası sözleşmelerin tanınırlığıyla yereldeki aktörlerin farkındalığının arttırılması amaçlanıyor.

'Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz' projesinin Antalya'da Atatürk Parkı içerisinde bir restoranda düzenlenen basın toplantısına Türk Kadınlar Birliği (TKB) Antalya Şube Başkanı Saime Gülşen, TKB Muğla Bölge Mentörü Gaye Cön, Türk Üniversiteli Kadınlar Antalya Şubesi'nden Prof. Dr. Fulya Sarvan, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği'nden avukat Nagihan Bulduk ve çok sayıda kadın sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.

FARKINDALIK ARTIRILACAK

TKB Muğla Bölge Mentörü Gaye Cön, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından önemli olan sözleşmeler ve Avrupa Birliği delegasyonunun desteği ile 'Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz' projesinin 2020 yılının Ocak ayında başladığını aktardı. Cön, “35 ilde yürütülen proje faaliyetleriyle kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatlarımızın tanınırlığını ve uygulamasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının arttırılması, sözleşmelerin hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

ARTI DEĞER KATACAK

Ocak 2020'de başlanan projenin toplamda süresinin 30 ay olduğunu aktaran Gaye Çön, şunları söyledi:

“Bu kapsamda Antalya'da hak temelli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla kalıp yargılar ve zararlı uygulamalar, şiddet, eğitim ve istihdam ana temalarında ilgili kurum ve kuruluşları nezdinde bir izleme çalışması yürütülmüştür. 1'inci izleme çalışmalarına Türk Kadınlar Birliği Antalya, Kemer ve Alanya Şubeleri, Türk Üniversiteli Kadınlar Antalya Şubesi, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği katılmıştır. Bundan sonra da devam edecek olan izleme çalışmalarından beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine katkı verilmesidir. Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Antalya'da da sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak, yeni iş birliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da önemli bir artı değer katacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!