İYİ HİZMETİN BEDELİ VAR!

Güncelleme Tarihi:

İYİ HİZMETİN BEDELİ VAR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 09:20

Dünyanın neresine gidersek gidelim bu gerçeğin değişmediğini iyi biliriz. Çünkü aksi halde yaptığımız iş hiç bir şekilde sürdürülebilir olamayacaktır.

Haberin Devamı

Her anlamda kaliteli bir ürüne veya hizmete ulaşabilmek de dünyanın hiç bir yerinde elbette ortalama bir kalite standardına ulaşmak kadar kolay bir mesele değildir.

Diğer taraftan şayet kaliteli bir ürün veya hizmet hak ettiği doğru fiyatın altında bir değerde işlem görüyorsa kuşkusuz çok daha fazla talep görecektir. Ancak böylesi bir talebin karşılanabilmesi de mutlaka belli bir fedakarlığı gerektirmektedir.

Fedakârlığın ölçüsünü tayin edecek olan en önemli parametre ise elbette o işe özgü maliyet hesaplarıdır. Bazen mevcut şartlar sizi o şartlara uygun özel stratejiler oluşturmaya zorlayacaktır ve bu anlaşılabilir bir durumdur.

Önemli olan söz konusu bu stratejilerin bizi kısa vadede rahatlatarak sonu bir türlü gelmeyen bir kısır döngüye taşımamasıdır. Oysa biz bu kısır döngüden zaten fazlasıyla zarar gördük ve bezdik.

Haberin Devamı

Belli bir niteliği olan ve bu özelliğinden kolay kolay ödün vermeyen her iş hak ettiği karşılığı mutlaka görebilmelidir. Aksi halde yaptığınız iş her ne olursa olsun eninde sonunda sürdürülebilir olma niteliğini yitirecektir. Çünkü kaynaklar asla sınırsız değildir.

Mevcut iş kapasiteniz size sürüm yapabilme noktasında özel bir avantaj sağlayabilir ancak çözümü burada görerek sonuca gitme kolaylığı mutlaka iyi irdelenmelidir.

Bugünkü kolaylık, yarın iyice içinden çıkamayacağımız bir zorluğa dönüşmemelidir. Bugün işimizi özellikle de rakiplerimize göre daha iyi yaptığımıza gerçekten inanıyorsak yolumuzu da bu anlamda cesaretle belirleyip doğru adımlarla ve sabırla hedefe yürümeliyiz.

Mevcut iyi sonuçların hak ettiğimiz çok daha iyilerine ulaşabilmesinin anahtarı kuşkusuz bizim kararlılığımız olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!