ISPARTASPOR’DA DİSİPLİNLİ HAZIRLIK

Güncelleme Tarihi:

ISPARTASPOR’DA DİSİPLİNLİ HAZIRLIK
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 09:52

Ispartaspor’u Davraz kampında çalıştırarak şekillendirdiklerini belirten Teknik Direktör Tarık Söyleyici, gerekli gördükleri yerlere yeni takviyeler yapacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

ISPARTASPOR’un yeni teknik direktörü Tarık Söyleyici, geçmişte 2 kez şampiyon yaptığı kulübü yeniden çalıştırmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Takımı Davraz kampında sezona hazırlayan Söyleyici, genç bir ekibe sahip olduklarını ve bu dinamizmi lige yansıtmak istediklerini anlattı. Daha önce Antalyaspor, Alanyaspor, Kemerspor ve Nazillispor’u çalıştıran, Altayspor’da top koşturduğu yıllarda Mustafa Denizli ile takım arkadaşı olan Söyleyici, Akdeniz bölgesinin futbol altyapısını iyi tanıdığını dile getirdi.

İKİ ŞAMPİYONLUK

Ispartaspor’u 1990 ve 2000’de iki kez şampiyon yapıp 3’üncü ligden 2’nci lige çıkardığını anımsatan Teknik Direktör Söyleyici, “Bu şampiyonluklardan birini Başkan Atakan Yazgan’la beraber kazandık. Bu yıl takım kampa çıkmadan 2 gün önce, yani son anda göreve getirildim. Böylece şampiyon başkanla şampiyon hocanın yolları tekrar kesişmiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

ISPARTASPOR’DA DİSİPLİNLİ HAZIRLIK

14 YAŞINDA ISPARTA’DA BAŞLADI

Kendisinin de futbola 14 yaşında Ispartaspor’da başladığını anlatan Söyleyici, “Isparta denince ayrı duygular içinde oluyorum. Türk futbolunda vitrine çıktığım kulübümde teknik direktör olmak güzel bir duygu. Memleketimizi gerek futbolcu, gerek teknik direktör olarak en şekilde temsil etmenin onur ve gurur yaşıyorum. Bu bağlamda Isparta’nın tanıtım elçisi oldum. Bundan sonra tüm enerjimi Ispartaspor için harcayacağım” diye konuştu.

ÖNCE İZLEME, SONRA TAKVİYE

UEFA tarafından verilen ‘Pro Lisans’a sahip Türk futbolundaki ilk 40.hocadan biri olan Söyleyici, şunları söyledi: “Gençlere önem veren, disiplinli bir çalışma sistemim var. Tecrübeme ve disiplinime takımın ihtiyacı olduğunu söylediklerinde bir an bile düşünmeden kabul ettim. Genç çocukları iyi hazırlayacağız. İlk etapta çocukların durumunu izleyeceğim. Daha sonra başarıya odaklanarak takımı şekillendireceğim. İkinci etapta da Atakan Başkanımız ile birlikte gerekli gördüğümüz yerlere takviyeleri yapacağız.”

YERE SAĞLAM BASMAMIZ LAZIM

Haberin Devamı

“Uzun bir süre Davraz’da hazırlıklarımızı yapacağız. Tesisin olanakları gayet iyi. Takım, sabah akşam yoğun tempoda çalışıyor. Çok genç bir takım. Bu aşamada hemen ‘şampiyonluğa oynuyoruz’ demek yanlış bir ifade olur. Öncelikle yere sağlam basmamız lazım. Önümüzü gördükten sonra da gelen başarıya git demeyiz. İlk hedefimiz gerçekçi bir bakışla durumumuzu çok iyi analiz etmek, eksiklerimizi belirlemek ve ihtiyacımız olan dokunuşları yapmak.”

‘POZİTİF BİR TAKIM İSTİYORUM’

“Koşan, mücadeleci, ayakları yere basan, sürekli pozitif futbol oynayıp golü düşünen, disiplinli bir takım istiyorum. Yensek de yenilsek de izleyiciler, ‘Bu takım formanın hakkını veriyor’ demeli. Tüketen değil üreten gençlerle yola çıktık. Bölgeden ve taraftardan destek bekliyoruz”.

BURAK YILMAZ’I SAHAYA SÜRDÜ

Haberin Devamı

Tarık Söyleyici, Antalyaspor’da yetişen ünlü futbolcu Burak Yılmaz’la ilgili bir anısını da anlattı. 2003’te Antalyaspor’u çalıştırırken Burak Yılmaz’ı 18 yaşında ilk kez Manisa Vestelspor maçında oynattığını belirten Söyleyici, “Maçı riske atıp onu 8 numaralı formayla sahaya çıkardım. Çok heyecanlandı. İlk 45 dakikanın bitiminde sakat olduğunu, kaslarının ağrıdığını bahane ederek maçtan çıkmak istedi. O maçta 3-0 mağlup olduk, ama bugünün yıldız futbolcusu o gün orada ilk saha deneyimini yaşamış oldu. Sonraki maçlarda da ısrarla oynatarak yıldız futbolcu olup gittiğini izledim. Çok gurur duyduğum kararlarımdan biridir” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!