İSPANYA’NIN GÜÇLÜ SESİNİN HAYALİ TÜRKİYE

Güncelleme Tarihi:

İSPANYA’NIN GÜÇLÜ  SESİNİN HAYALİ TÜRKİYE
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2019 10:37

İspanya’nın romantik sesi Monica Molina, sevilen şarkılarını Akdeniz’e karşı söylemek için geldiği Antalya’da Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Monica Molina, Türk insanıyla güçlü bir bağ kurduğunu ve burada yaşamak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İspanyol ve Latin müziği temalarını özgün yorumuyla birleştiren İspanyol sanatçı Monica Molina, caz müziğin ünlü isimlerini Antalya’da buluşturan Akra Caz Festivali’nin açılış gecesinde müzik tutkunlarının hafızalarına unutulmaz bir konserle kazındı. Molina, hayranlarına yağmur altında aşk şarkıları söylediği geceyle ilgili izlenimlerini paylaşırken, Türkiye’de yaşama ve Türkçe şarkı seslendirme planlarını da samimiyetle anlattı.

Türkiye’ye derinden bir sevgi duyduğunuz fark ediliyor. Albüm fotoğrafları için de İstanbul’u seçmiştiniz. Sizi bu coğrafyaya ve bu kültüre yakınlaştıran nedir? Özel bir sebebi var mı?

Kesinlikle! İstanbul’a ilk geldiğimde kızıma 6 aylık hamileydim. Kelimenin tam anlamıyla büyülenmiştim. İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da en güzel şehirlerinden. Sanat ve müzik piyasasının da merkezi… Aslında Türk müzisyenlerle ortak projeler üretmek için Türkiye’de daha fazla zaman geçirmek, burada yaşamak istiyorum. Umarım bu hayalim bir gün gerçek olur. En son ilkbaharda birkaç gün dinlenmek için gelmiştim. Hem dostlarımı gördüm hem de sevdiğim, özlediğim şeyleri yaptım. İstanbul’da hamama gitmekten, sokaklarda gezmekten ve alışveriş yapmaktan çok keyif alıyorum. Fakat Türkiye’ye bu kadar yakın hissetmemin bir başka nedeni de elbette güzel insanları… Öyle misafirperver ve cana yakınlar ki asla yabancılık hissetmiyorum.

Haberin Devamı

İSPANYA’NIN GÜÇLÜ  SESİNİN HAYALİ TÜRKİYE

Türkiye’den ev alıp burada yaşayacağınız yönünde haberler çıkmıştı. Böyle bir planınız var mı?

Evet buradan ev almayı düşünüyorum. Önceden kızım küçüktü. Şimdi kızım 17 yaşında ve ben artık bu hayalimi gerçekleştirebilirim.

ÇOK GÜÇLÜ BİR BAĞ KURDUK
Türkiye’ye özgü en sevdiğiniz şey ne?
Türkiye’deki müzikseverler kariyerimin ilk günlerinden bu yana beni ve şarkılarımı öyle güzel sahiplendiler ki yıllar içinde çok güçlü bir bağ oldu aramızda. O nedenle sık sık geliyorum, ziyaretlerime biraz ara versem hemen özlüyorum. Emeğinizin böyle güzel karşılık bulması, her geldiğimde gördüğüm yakınlık beni inanılmaz mutlu ediyor. Ülkenin sahip olduğu zengin ve çeşitliliklerle dolu kültürü beni çok heyecanlandırıyor. Her geldiğimde yeni bir yönünü keşfediyorum.

Haberin Devamı

İSPANYA’NIN GÜÇLÜ  SESİNİN HAYALİ TÜRKİYE

CAZ DOKUNUŞLARIYLA İSPANYOL MÜZİĞİ

Akra Caz Festivali ile ilgili ilk izlenimleriniz nasıl?
Antalya’da daha önce Aspendos Antik Tiyatrosu’nun büyüleyici tarihi atmosferinde şarkılarımı seslendirmiştim. Olağanüstü güzel bir akşamdı. Bu kez de Akra Caz Festivali kapsamında harika bir yaz akşamı yaşadık. Şarkılarımı bu kez büyük bir orkestra eşliğinde, biraz daha caz düzenlemeleriyle, dokunuşlarıyla seslendirdim. Denizinin mavisi, doğanın muhteşemliğine bakarak söyledim şarkılarımı. Benim için çok keyifli bir akşam oldu, serpiştiren yağmura rağmen dinmeyen alkışlarından dinleyicilerimin de çok mutlu olduğunu anlıyorum. Tadı damağımızda kaldı, en kısa zamanda tekrar buluşmak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

İSPANYA’NIN GÜÇLÜ  SESİNİN HAYALİ TÜRKİYE

SEZEN AKSU’YU İNANILMAZ SEVİYORUM

İspanyol aşk şarkıları deyince dünyada akla ilk gelen sanatçılardan biri olarak bu alanda Türkiye’de sevip dinlediğiniz, düet yapabilirim dediğiniz sanatçılar var mı?
Evet, mesela geçtiğimiz aylarda sevgili Fuat Güner ile Roma’da buluştuk, müthiş güzel bir program çektik. Hem sohbet ettik hem de birlikte şarkılar söyledik. Benim için inanılmaz keyifliydi. Önemli sanatçıların kayıtlarına ve film müziklerine ev sahipliği yapmış bir stüdyo atmosferinde Fuat’ın sıcak sohbetiyle zaman nasıl geçti anlamadım, benim için hep çok mutlu hatırlayacağım bir anı oldu. Yine Leman Sam ile aynı sahneyi paylaşmıştık. Sezen Aksu’yu inanılmaz seviyorum. Az evvel söylediğim gibi Türk müzisyenlerle ortak projeler üretmek için Türkiye’de daha fazla zaman geçirmeyi çok istiyorum.
Bütünüyle sanatçı bir aileden olmak dışarıdan bakınca çok güzel görünüyor. İçinde olmak nasıl?
Elbette çok büyük bir sorumluluk. Ama benim için çok kapılar açtığını ve avantaj sağladığını da kabul etmeliyim. Onun sayesinde çocukluğumdan itibaren müziğe ve sanata hep çok yakın oldum, çok önemli sanatçılarla zaman geçirme imkânım oldu. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum.

Haberin Devamı

YENİ ALBÜMDE TÜRKÇE ŞARKI
Geleceğe yönelik planlarınız, yeni bir albüm çalışması ya da oyunculukla ilgili yeni bir projeniz var mı?
Yaşadığımız anın tadına varabilmek ve her anımızda mutlu olabilmek bence çok önemli. Geleceğe umutla bakıyorum. Müzikal anlamda yepyeni şarkılardan oluşan bir EP yayınlayacağım, onun dışında bir ‘best of’ albüm düşüncem var. Repertuvarıma yeni bir Türkçe şarkı da katacağım, bunun üzerinde çalışıyorum.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!